Πέμπτη 3 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝπλεύσεις...

«Πιστεύω ότι θα έχουμε μια ευκαιρία να διαπιστώσουμε την κοινή αντίληψη πάνω στα μεγάλα προβλήματα». Αυτό δήλωνε χτες το πρωί ο Γιάννης Θεωνάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ», λίγες ώρες πριν τη συνάντηση αντιπροσωπείας της Κίνησης για την Ενότητα της Αριστεράς (ΚΕΔΑ) με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στην οποία ήταν επικεφαλής ο πρόεδρός του, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Η... κοινή αντίληψη, λοιπόν καταγράφηκε και επίσημα μετά τη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών, η οποία έγινε στα γραφεία του ΣΥΝ και συμπυκνώνεται στην ετυμηγορία ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ λειτουργούν προς όφελος των κυβερνητικών επιλογών και μεθοδεύσεων.... Στη χτεσινή συνάντηση, εκτός από τους προαναφερόμενους πήραν μέρος από τον ΣΥΝ οι Στ. Πιτσόρλας και Ν.Χουντής, μέλη της ΠΓ και από την ΚΕΔΑ οι Διονύσης Κορφιάτης και Μήτσος Κωστόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις χτες του Μ. Κωστόπουλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας 9.61». Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το ΠΑΜΕ έστειλε τους εργάτες στα σπίτια τους, με την απόφαση για διοργάνωση ξεχωριστής συγκέντρωσης! Για τους άλλους, αυτούς δηλαδή που έχουν πραγματικά στείλει χρόνια τώρα τους εργάτες στα σπίτια τους, ούτε λέξη!

Μετά απ' αυτά δεν ξάφνιασε η τοποθέτησή του υπέρ του διαλόγου, η άποψή του ότι το συνδικαλιστικό κίνημα «βάζει τα αιτήματά του προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση και λέει: είμαι το αδύνατο μέρος και διεκδικώ αυτά», αλλά και η άποψή του ότι αυτή τη φορά κυβέρνηση και εργοδοσία βάζουν αιτήματα προς το εργατικό κίνημα το οποίο καλούν να τα ικανοποιήσει!

Ακολούθως ο Μ. Κωστόπουλος υπεραμύνθηκε των προτάσεων της ΓΣΕΕ του 1990, δε βρήκε όμως τίποτε να πει για τη δεκαετία που μεσολάβησε, τις δραματικές αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων, τις σύγχρονες ανάγκες κ.ο.κ.. Ζήτησε λοιπόν διάλογο, «να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε σαν άνθρωποι» είπε (εργάτες και βιομήχανοι ένα πράγμα δηλαδή, εξάλλου «άνθρωποι» είμαστε όλοι) στη βάση αυτών των προτάσεων, που κατά τη γνώμη του - θαυμάστε βαθυστόχαστη ανάλυση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο Ασφαλιστικό - η κυβέρνηση τις «πέταξε γιατί μας έφερε αυτή τη μελέτη των Αγγλων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ