Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Αγωνιστικό κάλεσμα στην απεργία

Οι αγρότες καλούνται να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση στις 17 Μάη, σε όλη τη χώρα

Το κάλεσμα της ΠΑΣΥ ενώνει τους αγρότες με τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ, στον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση
Το κάλεσμα της ΠΑΣΥ ενώνει τους αγρότες με τους εργαζόμενους και τους ΕΒΕ, στον αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση
Κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σ' όλη τη χώρα, στις 17 Μάη, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, στην οποία επισημαίνει:

«Η νέα πανελλαδική απεργία και παλλαϊκή κινητοποίηση κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης, στις 17 Μάη, δίνει μια ακόμα ευκαιρία στον αγροτικό κόσμο να εκφράσει την αγωνιστική αντίθεσή του στην αντιασφαλιστική λαίλαπα.

Η Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ), καλεί όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σ' όλη τη χώρα, προσθέτοντας τις έμπειρες αγωνιστικές δυνάμεις τους στον παλλαϊκό ξεσηκωμό, για να μην περάσει η αντιλαϊκή "αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση".

Με τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για το "Ασφαλιστικό" οι αγρότες θα συμβάλουν στην αποτελεσματικότητα της πάλης για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου και, ταυτόχρονα, στο άνοιγμα του δρόμου για τη συγκρότηση ενός κοινού Λαϊκού Μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης, που θα στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται, στο "παραμέρισμα" των οιωνδήποτε εκφραστών, διαχειριστών και "πατρώνων" της και στην εφαρμογή μιας άλλης, φιλολαϊκής πολιτικής, από μια άλλη, Λαϊκή Εξουσία.

Ο αγροτικός κόσμος βιώνει, από τριετίας, ένα νέο "ασφαλιστικό" σύστημα, που απαιτεί από τον αγρότη και την αγρότισσα να δουλεύουν σκληρά από την εφηβεία μέχρι τα γεράματα και να πληρώνουν υψηλές εισφορές επί 47 συνεχή χρόνια, για να συνταξιοδοτηθούν στα 65 τους και να πάρουν μια εξευτελιστική σύνταξη, του ύψους από 50.000 έως 80.000 δραχμές! Αυτές οι ρυθμίσεις έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες φτωχοί αγρότες - αυτοί οι οποίοι, υπόκεινται σε συνεχή μείωση του εισοδήματός τους, λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων κι αδυνατούν να πληρώνουν τα υψηλά "ασφάλιστρα" στον ΟΓΑ - να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο παρόν και χωρίς την παραμικρή σύνταξη στο μέλλον, αφού από το 2024 και μετά δε θα δίνεται ούτε καν το "βοήθημα" των 45.000 δραχμών που χορηγείται σήμερα.

Το συνεπές αγροτικό κίνημα - παρά και ενάντια στις συμβιβαστικές και υπονομευτικές τακτικές των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ - αγωνίζεται, διεκδικώντας την κατάργηση αυτού του αντιαγροτικού ασφαλιστικού συστήματος κι απαιτεί την αύξηση των αγροτικών συντάξεων στο ύψος της κατώτερης του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, μάχεται για την εξασφάλιση δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε αγρότη και αγρότισσα, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην ελληνική ύπαιθρο.

Η συγκρότηση της ΠΑΣΥ - την Κυριακή, 27 Μάη, θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα με πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων αγροτικών οργανώσεων και επιτροπών αγώνα, καθώς και απλών αγροτών, οι οποίοι θ' αναδείξουν τα όργανα της ΠΑΣΥ, που θα συντονίζουν την οργανωτική και αγωνιστική δράση της - δίνει ελπίδα κι απαντοχή στον Ελληνα αγρότη και ανοίγει προοπτική στην πάλη του αγροτικού κινήματος.

Τα προβλήματα της αγροτιάς - όπως το "Ασφαλιστικό" κι όλα τ' άλλα - είναι κοινά με εκείνα των άλλων εργαζομένων της πόλης και του χωριού, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Αναγκαίος, επομένως, ο κοινός αγώνας για την αντιμετώπισή τους. Στις 17 Μάη οι αγρότες καλούνται ν' αποδείξουν, εμπράκτως, ότι έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως αυτή την ανάγκη...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ