Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός σε Υγεία - Πρόνοια

Οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και διεκδικούν την ικανοποίηση αιτημάτων που βελτιώνουν τη σημερινή τους θέση

Με αιτήματα για βασικά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους αλλά και για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Πρόνοιας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΕΟΠ), αλλά και του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα» στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία την Πέμπτη 10.5.2001.

Οι εργαζόμενοι των δυο φορέων της Πρόνοιας έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 24ωρη απεργία, ενώ θα συμμετάσχουν και στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη και πορεία στα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι του ΕΟΠ και του «Μητέρα» διεκδικούν:

  • Ουσιαστική αύξηση των μισθών με την ενσωμάτωση επιδομάτων στους βασικούς μισθούς
  • Διπλασιασμό του ωρομίσθιου για τον υπολογισμό αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων
  • Τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Πρόνοιας
  • Αμεσες προσλήψεις προσωπικού για τη λειτουργία νέων δράσεων
  • Τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
Στον «Ευαγγελισμό»

Συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», ώρα 11 π.μ,, στο Δώμα του νοσοκομείου, με θέματα τις απεργίες στις 10 και στις 17 του Μάη, το μισθολόγιο και την άμεση πρόσληψη προσωπικού.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης θα τιμηθεί και η Παγκόσμια Μέρα της Νοσηλεύτριας, που θα γιορταστεί στις 12.5.2001. Επίσης, στο Δώμα του νοσοκομείου λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής εργαζομένων στα παραϊατρικά επαγγέλματα.

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών

«Οι εργαζόμενοι μπορούν με την κλιμάκωση των αγώνων τους, με την ενιαία δράση με τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τη νεολαία, τις γυναίκες, να κατακτήσουν μια νίκη. Μ' αυτούς έχουν κοινά συμφέροντα ν' αγωνιστούν για νέα δικαιώματα», καλεί τους εργαζόμενους σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ Υγειονομικών.

Ηδη η ΝΔ, υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ Υγειονομικών, με τους αντιασφαλιστικούς της νόμους, που ψήφισε όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά και οι αντιδραστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ για τις εργασιακές σχέσεις, τις φοροαπαλλαγές στην εργοδοσία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές στην Υγεία και στην Κοινωνική Ασφάλιση, έστρωσαν το δρόμο για τη νέα αντιλαϊκή επίθεση.

«Οι εργαζόμενοι με την καθολική τους αγωνιστική στάση, με αποκορύφωμα την απεργιακή κινητοποίηση στις 26/4, ανάγκασαν την κυβέρνηση να ελιχθεί, υποκρινόμενη πως παγώνει τα μέτρα», επισημαίνει η ΕΣΑΚ και τονίζει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεγελάσει τους εργαζόμενους και να δώσει άλλοθι στις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να πάνε στον «κοινωνικό διάλογο».

«Κοινωνικός διάλογος, με καμία μορφή δεν μπορεί να υπάρξει. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα κοινό με την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Δεν είναι εταίροι, αλλά αντίπαλοι», τονίζει η ΕΣΑΚ Υγειονομικών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο επονομαζόμενος κοινωνικός διάλογος αποτελεί «τον λάκκο των λεόντων, αφού η κυβέρνηση δεν αρνείται τη γενικότερη αντιλαϊκή της πολιτική, αφού δεν αρνείται τα ήδη αρνητικά δεδομένα, που έχει δημιουργήσει με την πολιτική της σε βάρος του λαού».

«Η κατάσταση, επισημαίνει τέλος, για το εργατικό κίνημα θα 'ταν καλύτερη, αν οι ηγεσίες στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην ΠΟΕΔΗΝ, έγκαιρα είχαν ενημερώσει, είχαν οργανώσει την πάλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ