Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Εντατικά για την κινητοποίηση

Με εντατικούς ρυθμούς οργανώνεται η κινητοποίηση στις 17 Μάη, από συνδικάτα και άλλους φορείς της περιοχής

Συνεχίζουν και εντείνουν την πάλη τους οι εργατοϋπάλληλοι της Στερεάς - Εύβοιας, κατά της κυβερνητικής και εργοδοτικής επιχείρησης κατεδάφισης του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος. Σήμερα, όσο ποτέ, απαιτούν «ούτε βήμα πίσω», αντεπίθεση για διατήρηση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Διαφωνούν με την επιχείρηση «κοινωνικού διαλόγου» που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και «καλοβλέπουν» οι γνωστές συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτά τα μηνύματα θα στείλουν στη νέα Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 17 Μάη. Μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους, στον αγώνα «μπαίνουν» και οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες.

Για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις «δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους», πραγματοποιώντας περιοδείες - εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, συσκέψεις, πικετοφορίες και άλλες εκδηλώσεις.

Στη Χαλκίδα συνεδρίασε η Επιτροπή Αγώνα, με θέμα τον προγραμματισμό δράσης, με συμμετοχή και του προέδρου του Επιμελητηρίου. Από αύριο ξεκινούν οι περιοδείες - επισκέψεις σε βιομηχανικούς εργασιακούς χώρους, δημόσιες υπηρεσίες και Τράπεζες. Παράλληλα, θα γίνουν συναντήσεις μελών της Επιτροπής Αγώνα με τα διοικητικά συμβούλια των Ομοσπονδιών Εμπόρων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Αγροτών «η Δήμητρα» Εύβοιας καθώς και με συλλόγους των ΕΒΕ, των Εμπόρων και Αγροτών της περιοχής Χαλκίδας.

Αγωνιστική απάντηση με συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη και συγκέντρωση ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Αλιβερίου. Πρωτοβουλία σ' αυτή την κατεύθυνση έχει αναπτύξει το σωματείο Οικοδόμων και των εργαζομένων στη «ΒΙΟΜΕΚ», ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις με φορείς των ΕΒΕ και Εμπόρων.

Παρόμοια δράση αναπτύσσει στη Βόρεια Εύβοια, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Στη Λιβαδιά, η Επιτροπή Αγώνα, στην οποία συμμετέχουν το Εργατικό Κέντρο Λιβαδιάς, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, φορείς των ΕΒΕ και Εμπόρων, των συνταξιούχων και συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους, σε συνεδρίασή της που έγινε την Κυριακή προγραμμάτισε τη δράση με πρώτο «σταθμό» την ενημερωτική επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λιβαδιάς την Τετάρτη 9/5, ενώ την Πέμπτη 10/5 στις 7.30 μ.μ. διοργανώνει πικετοφορία διαμαρτυρίας.

Την Παρασκευή 11/5 έχει προγραμματιστεί περιφερειακή σύσκεψη σωματείων στο Δίστομο και θα συνεχίσει με περιοδείες και εξορμήσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους εργασιακούς χώρους.

Στη Λαμία, σε σύσκεψη φορέων για την προετοιμασία και τον προγραμματισμό δράσης, καλεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, η Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση της ΚΑ.

Στη Φωκίδα, δυναμική είναι η παρουσία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και της ταξικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου, με καθημερινές περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, καλώντας τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην απεργία στις 17 Μάη. Σήμερα, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Πέμπτη συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο.

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, με επιστολή στη ΓΣΕΕ, επισημαίνει την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του απέναντι στο «κοινωνικό διάλογο» και «υπενθυμίζει» το μονόδρομο του αγώνα. «Αν υπάρχει μέσα σας ταξική συνείδηση - σημειώνεται μεταξύ άλλων - οργανώστε την απεργία. Αφουγκραστείτε την τάξη σας - την εργατική τάξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ