Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε επαγρύπνηση για το ΤΣΑΥ

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν χτες πέντε ενώσεις υγειονομικών της χώρας, στην οποία αποφασίστηκε «επαγρύπνηση και κινητοποίηση», μαζί με όλους τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων, για την προστασία των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποτροπή δυσμενών εξελίξεων στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μ. Καλοκαιρινού, έγινε σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Β. Λαοπόδης, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Δ. Βαγιωνά, της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Χρ. Καραπάνου και της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Θ. Θεοδοσιάδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα του ΤΣΑΥ, σχετικά με το οποίο τονίστηκε ότι και οι πέντε φορείς είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν με στόχο: Την καταβολή του κοινωνικού πόρου που χρωστά το κράτος στο Ταμείο και το οποίο έχει ανέλθει στα 52 δισ. δραχμές, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΣΑΥ με τριμερή χρηματοδότηση, τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της περίθαλψης, τη διασφάλιση των ορίων ηλικίας και του επιπέδου των συντάξεων και την κατοχύρωση του επιπέδου εξωνοσοκομειακής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Τέλος, στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι και οι πέντε ενώσεις θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 17 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ