Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ολοι στη μάχη!

Κοινή αγωνιστική απάντηση για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης δίνουν τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας

Ημερίσιος Κήρυκας

Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στη Θεσσαλία για την επιτυχία των λαϊκών κινητοποιήσεων υπεράσπισης της Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα γίνουν στις 17 του Μάη, μέρα της πανεργατικής απεργίας, στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σ' άλλες επαρχιακές πόλεις. Εργάτες, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι θα δώσουν το δυναμικό «παρών» τους στις κινητοποιήσεις και θα στείλουν μήνυμα κοινής πάλης κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποφάσεις συμμετοχής στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ύστερα από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, πήραν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» και «H Αλληλεγγύη» και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων.

Στη Λάρισα για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων και αποφασίστηκε η διοργάνωση λαϊκής συγκέντρωσης στις 17 του Μάη, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν, επίσης, τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πάρουν τα Διοικητικά Συμβούλια για να κινητοποιήσουν το σύνολο των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων στην κατεύθυνση της επιτυχίας της απεργίας και της συμμετοχής των λαϊκών στρωμάτων του νομού στη συγκέντρωση.

Ανάλογη σύσκεψη εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων για την επιτυχία της κινητοποίησης συγκαλεί σήμερα στις 8 μ.μ. και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων.

Τις προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας εντείνουν και οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στη Μαγνησία. Την Πέμπτη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα του νομού να συμμετάσχουν μαζικά στην πικετοφορία που διοργανώνει, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από την πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ