Τρίτη 8 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΟΧΙ στα ανάλγητα μέτρα

Καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία

Με κινητοποιήσεις για την προάσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, αλλά και την επίλυση των άμεσων και ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προχώρησαν από χτες οι εργαζόμενοι του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας σε συνεργασία με την Ιατρική Υπηρεσία του νοσοκομείου.

Ετσι από χτες και σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων, στο νοσοκομείο θα αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, ενώ θα πραγματοποιούνται καθημερινά στις 9 π.μ. ενημερωτικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Επίσης, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει για την ερχόμενη Πέμπτη 10.5.2001 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«ΟΧΙ στα ανάλγητα και νεοφιλελεύθερα μέτρα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη δραματική μείωση των συντάξεων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του «Λαϊκού» και δηλώνουν ότι θα αντισταθούν σε τέτοιου είδους επικίνδυνες λογικές που απειλούν να σαρώσουν τις κατακτήσεις της τελευταίας πεντηκονταετίας. «Το κράτος ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση με την καταλήστευση των πόρων των ταμείων και την άρνησή του να πληρώσει τις οφειλές του και όχι εμείς οι εργαζόμενοι, που με συνέπεια καταβάλλαμε τις εισφορές μας» υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι και ζητούν τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Αγωνίζονται επίσης για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, οι διάδρομοι του οποίου - με ευθύνη της διοίκησής του - γεμίζουν καθημερινά με ράντζα που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στα οποία καταλήγουν συνήθως οι πολίτες με τις λιγότερες οικονομικά και κοινωνικά δυνατότητες. Διαμαρτύρονται επίσης για τη δραματική μείωση του προσωπικού του νοσοκομείου που έχει σαν αποτέλεσμα να εργάζεται το βράδυ μια νοσηλεύτρια για 60 έως και 100 ασθενείς, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους νοσηλευόμενους αλλά και για τους εργαζόμενους. Λόγω των ελλείψεων αυτών υπολειτουργούν επίσης ο αξονικός τομογράφος, ο ψηφιακός αγγειογράφος, παραμένουν κλειστά χειρουργικά τραπέζια, ενώ όλες οι μονάδες και τα τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση κάλυψη των μάχιμων κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, αλλά και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που τους οφείλονται από το Φλεβάρη μέχρι και σήμερα (νυχτερινά, αργίες, εξαιρέσιμα, υπερωρίες).

Παράλληλα λένε όχι στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια νοσοκομεία «που θα βάλουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση του πολίτη, που θα έχει λιγότερες και ακριβότερες επιλογές σε ένα κατ' επίφαση δημόσιο σύστημα Υγείας», αλλά και στην ιδιωτικοποίηση και σύσταση Ανωνύμων Εταιριών για την ανάθεση βοηθητικών, τεχνικών, διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και της ασφάλειας των νοσοκομείων.

Ζητούν, τέλος:

  • Να δοθούν τώρα πραγματικές αυξήσεις για τη δημόσια Υγεία και στους βασικούς μισθούς των εργαζομένων σ' αυτή.
  • Να δοθεί το επίδομα των 100.000 δραχμών και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
  • Να παραμείνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Λαϊκού νοσοκομείου στο υπουργείο Υγείας, ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μην παραδοθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  • Να συνδεθεί άμεσα η ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των επαγγελμάτων, καθώς και η εργασία σε κυκλικά ωράρια με ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία με χαμηλότερα όρια ηλικίας από τα σημερινά και μεγαλύτερες συντάξεις. Προστασία της μητρότητας. Εδώ και τώρα εφαρμογή του 35ωρου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνουν ξανά στους δρόμους για μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας (2021-11-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (2020-01-28 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την Υγεία (2015-06-03 00:00:00.0)
Χρέος η αντίσταση στην ιδιωτικοποίηση (2001-12-15 00:00:00.0)
Κανένας διάλογος - ΑΓΩΝΑΣ! (2001-05-20 00:00:00.0)
Συντονίζουν το βήμα τους στο πλάι όλων των απεργών (2001-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ