Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στόχος, η δίωξη των «ενοχλητικών»

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή και την Τρίτη εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Θα τον καταψηφίσει, είπε ο πρώην υπουργός Δ. Τάξης Σ. Βαλυράκης ενώ διαφωνίες εξέφρασαν και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ολοκληρώθηκε χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η συζήτηση και των άρθρων του τρομονόμου και την Τρίτη εισάγεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας.

Και κατά τη συζήτηση των άρθρων δεν έλειψαν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με χαρακτηριστική αυτή του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Σ. Βαλυράκη ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε απερίφραστα ότι θα καταψηφίσει τον τρομονόμο. Ο ίδιος φέρεται να κατήγγειλε ότι όταν ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης ο φάκελος για τη δολοφονία του Π. Μπακογιάννη από τη «17Ν» περιείχε λειψά στοιχεία σε αντίθεση με άλλους φακέλους. Κατά τον Σ. Βαλυράκη φάκελοι που συνέδεαν τον ίδιο ή το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τζίμα (πρώην αρχηγός της ΕΥΠ) με την τρομοκρατία ήταν πλήρως ενημερωμένοι και ταξινομημένοι. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο τρομονόμος θα χρησιμοποιηθεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας του ίδιου του πολιτικού συστήματος και για την ενοχοποίηση των «ενοχλητικών» πολιτών.

Κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου καταγγέλθηκε ότι με την αξιοποίηση του DNA όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις, διαφώνησε έντονα η Επιτροπή Βιοηθικής και μάλιστα τα μέλη της παραιτήθηκαν αρνούμενα να συνηγορήσουν με τις διατάξεις.

«Καφκικής έμπνευσης» χαρακτήρισε τον τρομονόμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδης ενώ τις επιφυλάξεις του εξέφρασε και ο συνάδελφός του Φ. Ιωαννίδης. Ο Δ. Γούσκος, επίσης κυβερνητικός βουλευτής, είπε ότι διακυβεύεται η ιστορία και η επιστημοσύνη με νομοσχέδια όπως το συγκεκριμένο που έχουν προφανείς σκοπιμότητες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο εισηγητής του κυβερνώντος κόμματος, Ε. Δαμιανάκης, ήταν επιφυλακτικός για την κατάργηση των ενόρκων από τα δικαστήρια που θα δικάζουν «τρομοκρατικές υποθέσεις».

Χτες στην τελευταία συνεδρίαση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος έφερε τροπολογία σύμφωνα με την οποία στις διατάξεις του τρομονόμου θα εμπίπτουν και οι Ελληνες μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό άσχετα εάν οι χώρες στις οποίες ζουν έχουν ανάλογη «αντιτρομοκρατική νομοθεσία». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορεί η Ελλάδα να ζητάει την έκδοσή τους στη χώρα μας προκειμένου να δικαστούν εδώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ