Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν

Παρόν ήταν στο χώρο και το ζοφερό μέλλον που προετοιμάζουν στο λαό του τόπου μας. Κρεμασμένος από τα κλαδιά της συκιάς, δεμένος με συρματοπλέγματα, όπως ακριβώς θα οδηγείται στο απόσπασμα των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του αμερικανόπνευστου «τρομονόμου», ο λαός.

Ανθρώπινες φιγούρες είχαν στηθεί τριγύρω στην πλατεία φέροντας πάνω τους τις ποινές για τα αδικήματα που διέπραξαν: «Κάθειρξη 15 ετών, γιατί αρνήθηκε έλεγχο DNA». «Κάθειρξη 10 ετών, διότι συναναστρεφόταν οργανωμένους (άρθρο 1ο)». Και λίγο πιο πέρα, χαμογελαστός έστεκε απαλλαγμένος από ποινές ο «δουλέμπορος - σωματέμπορος που κατέδωσε τον υπαρχηγό του κυκλώματός του (άρθρο 2ο)».

Εκεί στήθηκε, στο γρασίδι, πάνω στο υγρό χώμα, και το νεκροταφείο των πολιτικών κρατουμένων της Τουρκίας, όπου μέσα στο επόμενο διάστημα δεκάδες άλλοι θα πάρουν θέση, πληρώνοντας με το τίμημα της ζωής το δικαίωμα στην ελευθερία. Οι φωτογραφίες των 55 νεκρών απεργών πείνας που πέθαναν μέσα στα «λευκά κελιά». Και δίπλα το πανό να προειδοποιεί, άλλοι 37 αγωνιστές βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου και 500 ακόμη συνεχίζουν την απεργία πείνας στα «λευκά κελιά» και τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ