Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Πλημμύρισαν από δημοκρατική οργή

«Καταργεί τον "τρομονόμο" και την αντιλαϊκή πολιτική το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης», γράφει το τεράστιο πανό των οικοδόμων στο χώρο της προσυγκέντρωσης στο άγαλμα του Βενιζέλου, δίνοντας και το στίγμα της προσυγκέντρωσης και της ίδιας της συγκέντρωσης στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Οι εργάτες, οι νεολαίοι, οι δημοκράτες και λαϊκοί αγωνιστές που με πικέτες, συνθήματα και «πύρωμα της καρδιάς» συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου για να ξεχυθούν στους δρόμους και να βροντοφωνάξουν την αντίθεσή τους στον «τρομονόμο», μέχρι το χώρο της συγκέντρωσης στην ουσία πραγματοποίησαν ένα αποφασιστικό βήμα για την «κατάργηση» του νομοθετικού τερατουργήματος στη συνείδηση του λαού της Θεσσαλονίκης.

Το έντονο αυτό λαϊκό αίσθημα αντίστασης στα αντιλαϊκά σχέδια των κυβερνώντων και των ξένων πατρώνων τους εκφράζει και το πανό του ΠΑΜΕ «Η τρομοκρα-CIA δε θα περάσει». Το ίδιο και τα συνθήματα της πορείας που ξεχύνεται σε λίγο στην Εγνατία για να μπει στην Οδό Αριστοτέλους. «Το κράτος είναι ο τρομοκράτης. Οχι ο διαδηλωτής κι ο απεργός εργάτης».

Από την άλλη πλευρά, την περιοχή του Βαρδάρη, άλλο κύμα διαδηλωτών πλησιάζει, διαδηλώνοντας πως «τρομοκράτες δεν είναι οι λαοί. Είναι η Νέα Τάξη κι οι Αμερικανοί», «Σένγκεν - "τρομονόμος" - αυταρχισμός. Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός». Και από την ανατολική πλευρά της πόλης πλησιάζει η πορεία που ξεκίνησε από την Καμάρα. Το σύνθημα «Killers go home» έσκισε τον αέρα όταν η πορεία περνούσε μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο στην Τσιμισκή.

Και όλοι μαζί, ενωμένοι δυνατοί, μπήκαν στο χώρο της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ