Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι «κορόνες»...

Αλλωστε, τα ίδια ακριβώς αποδείχνουν και οι τελευταίες κορόνες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, ενάντια στην ηγεσία του ΣΕΒ. Πέρα, από την εξόφθαλμη και αρκετές φορές κακότεχνη εκμετάλλευση της δήθεν κόντρας κυβέρνησης - ΣΕΒ, με στόχο τον εξωραϊσμό της κυβερνητικής πολιτικής, ο καθένας καταλαβαίνει και τα παρακάτω:

Πρώτον, ο χαρακτήρας της «κόντρας» θυμίζει έντονα τη συμπεριφορά ενός απατημένου συζύγου. Μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση τα πήγαινε μέλι γάλα με τους βιομηχάνους, τον ΣΕΒ και την ολιγαρχία γενικότερα. Μάλιστα, μόλις πριν ένα χρόνο, πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2000, καμάρωναν για την υποστήριξη που τους παρείχαν οι «έχοντες και κατέχοντες».

Δεύτερον, το γεγονός που πραγματικά προκάλεσε την αντίδραση των κυβερνώντων ήταν το λοξοκοίταγμα της ηγεσίας του ΣΕΒ προς τον Κ. Καραμανλή και μια κριτική προς την κυβέρνηση ότι δεν προωθεί με τους απαιτούμενους ρυθμούς και αποτελεσματικότητα την πολιτική της, διστάζοντας να πάρει το αναγκαίο πολιτικό κόστος. Ουσιαστικά, δηλαδή, η ηγεσία του ΣΕΒ αμφισβήτησε την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντά της από τη θέση της κυβέρνησης. Και αμέσως, είχαμε τις γνωστές σε όλους αντιδράσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ