Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δίωξη κατ' αγνώστων για τη δολοφονία Σόντερς

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ένα χρόνο ακριβώς μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς, στις 8-6-2000, από τρομοκράτες της «17 Ν» στη λεωφόρο Κηφισίας, προχώρησε χτες στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για «ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, σύσταση και συμμορία, κλοπή κατά συρροή και παράνομη μετάθεση πινακίδων». Η καθυστέρηση στην ποινικοποίηση της υπόθεσης οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι προχτές η σχετική δικογραφία βρισκόταν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Αιφνιδίως όμως ο εισαγγελέας Εφετών Αθ. Καφίρης, αρμόδιος για τη δικαστική συνδρομή μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, έδωσε παραγγελία να παραδοθεί η δικογραφία στις εισαγγελικές αρχές, να ασκηθεί ποινική δίωξη κατ' αγνώστων και να ανατεθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης σε τακτικό ανακριτή υπό την εποπτεία εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Γ. Γεράκης, ο οποίος παράλληλα έδωσε εντολή να μεταφραστούν στην ελληνική γλώσσα όλα τα έγγραφα της Σκότλαντ Γιαρντ, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Το ανακριτικό έργο θα εποπτεύει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιω. Διώτης, αρμόδιος για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Χτες, εξάλλου, τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών ετήσιο μνημόσυνο για τον Βρετανό αξιωματούχο, με την παρουσία της συζύγου, της μητέρας και της αδελφής του, καθώς και του αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου, του υπουργού Δημόσιας Τάξης, του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, πολλών πρεσβευτών και άλλων επισήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ