Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Δ. Χριστόφια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα στον Δημήτρη Χριστόφια για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

«Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη,

Σε παρακαλώ να δεχτείς τα θερμά συγχαρητήριά μας για την εκλογή σου στο αξίωμα του προέδρου της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα για το καλό του κυπριακού λαού, της ειρήνης και φιλίας των λαών της περιοχής μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο αγώνας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και στόχο τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα πάρει νέα ώθηση.

Το ΚΚΕ θα είναι στο πλευρό του κυπριακού λαού μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».

Επίσης, συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Δ. Χριστόφια απέστειλαν ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος και η Γραμματεία της ΑΚΟΑ.

Πρόσκληση από τον Απ. Κακλαμάνη

Συγχαρητήρια για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της κυπριακής Βουλής, απηύθυνε τηλεφωνικά στον Δ. Χριστόφια ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής Απ. Κακλαμάνης και μάλιστα τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Επίσης, σε επιστολή που του απέστειλε τονίζει: «Κατά την κρίσιμη περίοδο για την πορεία του κυπριακού ζητήματος και το μέλλον του αδελφού κυπριακού λαού προς την ευρωπαϊκή οικογένεια, η συμβολή σας στις προσπάθειες της Κύπρου, είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί καθοριστική.

Η Βουλή των Ελλήνων έχει δώσει απτά δείγματα της συμπαράστασής της, προβάλλοντας τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, τόσο κατά τις διμερείς της επαφές, όσο και στα διεθνή φόρα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με όλες τις δυνάμεις του, θα συνεχίσει την ανάπτυξη της ήδη στενότατης συνεργασίας μας, τόσο σε διμερές επίπεδο, μέσω της κοινής Συντονιστικής Επιτροπής, όσο και σε πολυμερές επίπεδο, με την ευκαιρία πολλαπλών κοινοβουλευτικών συναντήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ