Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσφυγή εναντίον των ΝΑΤΟικών για τα εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία

Οι βομβαρδισμοί και τα εγκλήματα των ΝΑΤΟικών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας θα συζητηθούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Στο δικαστήριο αυτό θα προσφύγουν η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Οπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι του ΔΣΑ, Αντ. Ρουπακιώτης, του Ιδρύματος για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αλ. Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, και της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, σύμβουλος επικρατείας Κ. Μενουδάκος, θα καταθέσουν αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «να διωχτούν οι υπεύθυνοι του ΝΑΤΟ που διέταξαν το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου».

Το περιεχόμενο και τα δικαιολογητικά που θα στηρίζουν την αίτηση θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Πέμπτη. Μέχρι σήμερα το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχει απευθύνει κατηγορίες μόνο κατά των ηγετών της Γιουγκοσλαβίας, ενώ οι κύρια υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα του λαού της Σερβίας και τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή (οι ηγέτες των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ενωσης) μένουν στο απυρόβλητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ