Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
«Θα τον καταργήσουμε στην πράξη»

Με κυρίαρχο σύνθημα «Ο νέος τρομονόμος δε θα περάσει», οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν χτες το βράδυ μαζική και μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά του τρομονόμου. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εκδήλωση της Επιτροπής και όπως φάνηκε από τη συμμετοχή του λαού της Αλεξανδρούπολης το κάλεσμά της βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Φάρου κατήγγειλαν την κυβέρνηση και τη ΝΔ που ψήφισαν αυτό το νόμο -τερατούργημα, στην προσπάθειά τους να βάλουν νέα δεσμά στο λαϊκό κίνημα. Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η συμμετοχή της νεολαίας, ενώ το κεντρικό πανό έγραφε: «Ο λαός θα καταργήσει στην πράξη τον τρομονόμο».

Οπως τόνισε ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης Τρύφωνας Κωστόπουλος, μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ο τρομονόμος προστίθεται σε μια αλυσίδα μέτρων που αυταρχικοποιούν την ελληνική δημόσια ζωή και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για παραπέρα αντιδραστικοποίησή της. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφισή του, υπογράμμισε, κωφεύοντας ακόμα και στις καταγγελίες των δικών της βουλευτών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι φορέων που αποτελούν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά του τρομονόμου, ανάμεσά τους συνδικαλιστές, νομαρχιακοί σύμβουλοι, μέλη ΔΣ ενώσεων, ιατρικών συλλόγων, της ΕΛΜΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ