Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κόκκινη νεανική κατασκήνωση

Από το 9ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Γύρα Λευκάδας, 8-9 Ιούλη 2000
Από το 9ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στη Γύρα Λευκάδας, 8-9 Ιούλη 2000
Δέκα χρόνια κλείνει φέτος ο θεσμός των αντιιμπεριαλιστικών διήμερων κατασκηνώσεων της ΚΝΕ, που πραγματοποιείται πάντα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη. Η νεανική κατασκήνωση ειρήνης της ΚΝΕ πραγματοποιείται φέτος στις 7 και 8 Ιούλη, στο Στόμιο της Λάρισας και στόχος της θα είναι το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου. Εκεί θα συναντηθούν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, χιλιάδες νέοι και νέες απ' όλη την Ελλάδα, για να στήσουν τη δική τους «βάση συλλογικής δραστηριότητας και δημιουργίας», όπως λέει χαρακτηριστικά και η σχετική προκήρυξη - κάλεσμα της Οργάνωσης.

Οι αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ συνεχίζονται, λοιπόν, με αμείωτη ένταση, καθώς με την ίδια ένταση συνεχίζεται και η αιματηρή επίθεση του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς, στα Βαλκάνια και διάφορα άλλα μήκη και πλάτη της Γης. Οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις διογκώνονται, γιατί «όσο το ΝΑΤΟ καθορίζει τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, η ειρήνη θα αργήσει να έρθει». Κι αυτό είναι ηλίου φαεινότερο σήμερα, που, δυο χρόνια μετά το ματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας, οι ΝΑΤΟικοί ετοιμάζουν νέα επίθεση, πυροδοτούν αποσχιστικές κινήσεις, χαράζουν ξανά και ξανά τα σύνορα των χωρών της Βαλκανικής εκεί που τους συμφέρει.

Γι' αυτό η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στο πανελλαδικό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, να απαιτήσουν να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες φαντάροι, όπου κι αν βρίσκονται, να μπει φραγμός στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή της χώρας μας στις δολοφονικές επιχειρήσεις και για δημιουργία «ευέλικτου» μισθοφορικού στρατού, να φύγουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

Πλούσιο νεανικό πρόγραμμα

Η αναχώρηση για τη νεανική κόκκινη κατασκήνωση έχει οριστεί για το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιούλη. Ειδικότερα, όμως, για τις Οργανώσεις και τους νέους από τις περιοχές της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, η αναχώρηση έχει οριστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, έτσι ώστε να φτάσουν στο χώρο της κατασκήνωσης το ίδιο βράδυ. Συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη, τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 6 το απόγευμα από το Αγαλμα του Βενιζέλου και αντίστοιχα θα ανακοινωθεί και για τις υπόλοιπες πόλεις. Τις Οργανώσεις αυτές θα υποδεχτεί στο Στόμιο, για ένα λαϊκό γλέντι, μουσικό συγκρότημα από τη Λάρισα.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρόγραμμα του διημέρου θα είναι πλούσιο, όχι μόνο από πολιτική, αλλά και από πολιτιστική σκοπιά. Ο χώρος της κατασκήνωσης θα ζωντανέψει από τις χιλιάδες νεανικές φωνές, τα παιχνίδια και τα τραγούδια. Το Σάββατο 7 Ιούλη, οι νέοι αγωνιστές και από τις υπόλοιπες πόλεις, θα πλημμυρίσουν την παραλία του Στομίου. Εκεί θα χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, θα τραγουδήσουν μαζί με το συγκρότημα της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» Θεσσαλονίκης, αλλά και με τον Μίλτο Πασχαλίδη, που θα συμμετάσχει φιλικά με την κιθάρα του, ενώ θα γλεντήσουν μέχρι πρωίας με λαϊκούς και ρεμπέτικους ήχους από τον Βασίλη Κασούρα και το συγκρότημα «Μινόρε».

Στο χώρο θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Μανώλη Πάκια για τις πρόσφατες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά ποδοσφαίρου ανάμεσα στις Οργανώσεις Περιοχής της ΚΝΕ και η νικήτρια οργάνωση θα βραβευτεί με κύπελλο.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, θα αποχωρήσουν από το Στόμιο και θα διαδηλώσουν στον Τύρναβο, απαιτώντας «να φύγει το στρατηγείο του θανάτου», κηρύσσοντας «ανεπιθύμητους τους δολοφόνους της ζωής και των δικαιωμάτων μας». Από εκεί, τα πούλμαν με τους διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα θα επιστρέψουν στις πόλεις τους, ενώ η Οργάνωση Θεσσαλίας της ΚΝΕ θα κλείσει τις εκδηλώσεις του διημέρου με μεγάλη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΝΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11) και στο τηλέφωνο 52.82.522, στη Θεσσαλονίκη στα Γραφεία της Οργάνωσης Εγνατίας 69 και στο τηλέφωνο 286.021, καθώς και στα γραφεία και τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ