Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ «G8» - ΓΕΝΟΒΑ 2001
Σε εφαρμογή σχέδιο τρομοκράτησης των μαζικών κινημάτων

ΡΩΜΗ.-

Ενα ειδεχθές σκηνικό κατατρομοκράτησης, τόσο των Ιταλών όσο και των υπολοίπων κυρίως Ευρωπαίων, στήνεται στη γείτονα, με αφορμή τη Σύνοδο των Οκτώ Ισχυροτέρων Κρατών («G8»), που τελικά, αφού δεν μπορούσαν να βρουν άλλη διέξοδο, αποφασίστηκε ότι θα γίνει στη Γένοβα από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου.

Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις, η ιταλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την προγραμματισμένη ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της Διάσκεψης της «ομάδας των 8», δηλαδή στη Γένοβα από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου. Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στο κεντρικό Παλάτζο Ντουκάλε και οι αντιπροσωπείες θα καταλύσουν σε ένα ή δυο κρουαζιερόπλοια, αλλά και στα προγραμματισμένα ξενοδοχεία.

Πάντως, η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί την κλασική μέθοδο: αφ' ενός ανοιχτή στο διάλογο, όπως άφησε να φανεί ότι είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Ρενάτο Ρουτζιέρο, που δήλωσε χαρακτηριστικά πως «πρέπει να προωθήσουμε κατά τη διάσκεψη της "Ομάδας των 8" ένα πρόγραμμα μαζί με τους διαδηλωτές της αντιπαγκοσμιοποίησης: "Αγώνας εναντίον του Εϊτζ στις πιο φτωχές χώρες, κατάργηση όλων των περιορισμών στις εξαγωγές των χωρών του Τρίτου Κόσμου, δημιουργία προγραμμάτων για την υγεία και παιδεία"...».

Ο Μπιν Λάντεν και το νεκροτομείο!

Και αφ' ετέρου στήνοντας τα αναχώματα για να δικαιολογήσει πιθανώς την απάνθρωπη βία της καταστολής την οποία θα εξαπολύσει κατά των διαδηλωτών. Ηδη το πρόγραμμα είναι έτοιμο: Η πόλη θα κλείσει ερμητικά τις πόρτες της δύο μέρες πριν την έναρξη της Συνόδου, στις 20 Ιούλη. Περίπου 20.000 αστυνομικοί θα εφαρμόσουν το σχέδιο «πολεμικά παιχνίδια», που θα περιλαμβάνει πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και κανόνια νερού που θα συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών. Οπως και τα 15 ελικόπτερα, τα 4 αεροπλάνα, επτά πολεμικά πλοία, ειδικές δυνάμεις που θα εγκατασταθούν στις στέγες των κτιρίων, κρυφές κάμερες και κατασκοπευτικοί δορυφόροι, που θα είναι εγκαταστημένοι σε ειδικά μεταγωγικά αεροπλάνα. Το σχέδιο αυτό θα κοστίσει στην Ιταλία 60 δισ. λιρέτες και θεωρείται «ικανό να αποτρέψει τις βιαιότητες από το πλήθος των ανθρώπων», που θα φτάσει τις ημέρες εκείνες στη Γένοβα, για να διαδηλώσουν -υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 150.000 άτομα.

Οσο για τα αναχώματα; Μετά τις «ανακαλύψεις» της ιταλικής αστυνομίας κρύπτης όπλων κοντά στο Παλάτζο Ντουκάλ και τα δημοσιεύματα από πηγές των μυστικών υπηρεσιών ότι μερικοί από τους αρχηγούς των διαδηλωτών έχουν διασυνδέσεις με ομάδες οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι συνεχιστές των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», τώρα το σκηνικό κατατρομοκράτησης και διάδοσης φημών συνεχίζεται με ασίγαστο ρυθμό, εμπλέκοντας και όλες τις γειτονικές χώρες. Ετσι πρόσφατο δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Κοριέρε ντέλα Σέρα», επικαλούμενη έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών (Sisde), αναφέρει ότι ιταλικές, ισπανικές και ελληνικές οργανώσεις αναρχικών φέρονται να έχουν συμμαχήσει για να οργανώσουν διαδηλώσεις εναντίον της διάσκεψης κορυφής του «G8»! Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που παραδόθηκε πριν από δέκα μέρες στο υπουργείο Εσωτερικών, αυτός ο «μεσογειακός άξονας» είναι η κύρια απειλή που βαρύνει τη Διάσκεψη Κορυφής. Η Sisde προβλέπει τη λαθραία άφιξη 3.000 «εξτρεμιστών» από την Ισπανία και την Ελλάδα.

Εκτός αυτών, η προπαγάνδα συνεχίζεται, με πληροφορίες που, σύμφωνα με το βρετανικό BBC, παρέδωσαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες στις αντίστοιχες ιταλικές, αναμένεται τρομοκρατικό χτύπημα από τον γνωστό Οσάμα Μπιν Λάντεν εναντίον του Τζορτζ Μπους.

Τέλος, το πιο φρικαλέο όλων είναι το γεγονός της ζήτησης εκ μέρους της ιταλικής κυβέρνησης από άλλες χώρες, περί των 200 ειδικών σάκων για τη μεταφορά σορών, αλλά και τη μετατροπή πτέρυγας του τοπικού νοσοκομείου σε νεκροτομείο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ