Σάββατο 23 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική δεν αλλάζει με συνέδρια

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε χτες μετά την ομιλία της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου διεξάγεται η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, για την επίσπευση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ: «Ο ελληνικός λαός, τα λαϊκά στρώματα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μέσα εκεί θα επιχειρηθεί να γίνει ένα λίφτινγκ, δηλαδή ν' απαλύνουν μερικές ρυτίδες. Αλλά η ταξική νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει με συνέδρια.

Νομίζουμε ότι ο ελληνικός λαός, η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να γυρίσουν την πλάτη και στους δύο. Και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και να χτίσουν με τον αγώνα τους την πραγματική εναλλακτική λύση που χρειάζεται ο τόπος».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε: «Δεν μπορούμε σήμερα να κάνουμε μια πρόβλεψη, αφού και σήμερα ξέρουμε ότι το χαρτί των εκλογών είναι ένα χαρτί εκβιασμού που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός.

Εμείς, πάντως, εξελίξεις θεωρούμε την ανάπτυξη των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων. Μόνο τότε η κάλπη μπορεί να δείξει κάτι το διαφορετικό. Οταν αυτή εκφράζει αλλαγή συνειδήσεων. Και αλλαγές συνείδησης έρχονται μόνο μέσα από συστηματικούς, μόνιμους, ζωντανούς και μαχητικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ