Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΩΝ
Δεν πέρασαν οι δικολαβίες του Ρέππα

Για δεύτερη φορά οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Τύπου Δ. Ρέππα με δικολαβίστικες μεθόδους προσπάθησαν να ματαιώσουν τη δίκη προχτές το βράδυ για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Δ` Τμήμα του ΣτΕ. Τελικά, έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Δ. Ρέππα και οι εισηγητές Δ. Γκρατσίας και Ηρ. Τσακόπουλος πρότειναν την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες διατάχθηκε το κλείσιμο πέραν των σαράντα ραδιοφωνικών σταθμών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τύπου την τελευταία στιγμή κοινοποίησε στο δικαστήριο νέες αποφάσεις που ανακαλούσαν τις αρχικές για το κλείσιμο των ραδιοσταθμών. Ωστόσο, οι νέες αποφάσεις του Δ. Ρέππα είχαν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με τις προηγούμενες και με απλή προσθήκη κάποιων στοιχείων από τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Η κίνηση αποσκοπούσε στο να θεωρηθεί καταργημένη η δίκη.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των ραδιοφωνικών σταθμών αντέδρασαν έντονα, κάνοντας λόγο για μεθόδευση και καταχρηστική δικονομική συμπεριφορά, με στόχο να εμποδίσει το ΣτΕ να εκδικάσει τις προσφυγές και να κρίνει ότι είναι πλέον χωρίς αντικείμενο, αφού υπάρχουν νεότερες υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες θα πρέπει να ξαναπροσβληθούν με νέες ενστάσεις ακύρωσης.

Τελικά, οι εισηγητές ζήτησαν να θεωρηθούν οι νέες αποφάσεις Ρέππα για τους ραδιοσταθμούς ως «συμπροσβαλλόμενες» και να συνεχιστεί κανονικά η δίκη. Επί της ουσίας πρότειναν να καταργηθούν - οι νέες και οι παλαιές - αποφάσεις του υπουργού Τύπου.

Την ίδια υποκριτική τακτική, που ακολούθησε στο δικαστήριο, συνέχισε και χτες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών. Ο υπουργός Τύπου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την παρελκυστική τακτική του στο ΣτΕ, είπε ότι υπήρχαν «καινούρια νομικά και πραγματικά στοιχεία», τα οποία έπρεπε να γνωστοποιήσει στο δικαστήριο και δεν ήθελε να κωλυσιεργήσει τη δικαστική διαδικασία. Στην ουσία, όμως, στο «παραπέντε» προσκόμισε την ίδια απόφαση με μερικά τσιτάτα από τη συνεδρίαση του ΕΣΡ, με στόχο να ακυρώσει ή να αναβάλει τη δίκη.

Μάλιστα, προκειμένου να δώσει μια νομιμοφανή βάση στις επιλογές, είπε ότι «το δημόσιο συμφέρον τις επέβαλε» και αυτοαναγορεύτηκε υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παραμένουμε υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος».

Τέλος, ο υπουργός Τύπου είπε ότι οποιαδήποτε απόφαση εκδώσει το ΣτΕ θα τη σεβαστεί, ενώ επικαλέστηκε κινδύνους για το αεροδρόμιο των Σπάτων από τη λειτουργία 86 σταθμών στο λεκανοπέδιο Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ