Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενίσχυση των συσπειρώσεων κόντρα στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων

Ο διάλογος της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους

Καταιγισμό ερωτήσεων από δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δέχτηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά το τέλος της εισήγησής της στη συνέντευξη Τύπου.

Η πρώτη αφορούσε τις συμμαχίες του ΚΚΕ και η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε επ' αυτού: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε την εμφάνιση μετώπων συσπείρωσης, με δυνάμεις και άλλων κομμάτων, παρά την κατεύθυνση και τη θέληση των ηγεσιών. Αυτό φυσικά δεν είναι το μέτωπο, δείχνει όμως μια τάση που πρέπει να ενισχυθεί. Εχουμε και στον εργατικό χώρο με το ΠΑΜΕ, και στον αγροτικό, στο κίνημα κατά του πολέμου, στα κινήματα της Παιδείας κάποια καινούρια στοιχεία, με ευρύτερες συσπειρώσεις. Δεν είναι επαρκή τα βήματα για να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά αυτές τις τάσεις εμείς θέλουμε να ενισχύσουμε γιατί την ίδια ώρα διαμορφώνονται και άλλες τάσεις συμμαχιών με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ακριβώς πρέπει να ενισχυθεί η τάση απομάκρυνσης αυτών των κομμάτων και συμμαχιών σε αντίθεση με τα δύο αυτά κόμματα».

Για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και την τακτική του Κόμματός, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε: «Την Κυριακή δημοσιεύουμε τα πιο ουσιαστικά σημεία από την απόφαση της ΚΕ για τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών μετά και από συζήτηση μέσα στο Κόμμα και την έγκαιρη συζήτηση στην ΚΕ. Μέσα από αυτές τις εκλογές πρέπει να δοθεί διπλό μήνυμα, χειραφέτησης από τα δύο κόμματα, έχει πολιτικό χαρακτήρα η μάχη αυτή, με όποια μορφή και σχήμα κι αν εμφανιστούν. Και πρέπει να υπάρχουν ψηφοδέλτια συνεργασίας που να διεκδικήσουν να αναδειχτούν τοπικές αρχές, όχι με κριτήριο αν ο δήμαρχος είναι καλός και τίμιος αλλά που δε θα δεχτούν να γίνουν εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής. Γιατί σήμερα υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική. Αν αναδειχτεί ένας μεγάλος αριθμός δήμων σε αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική, θα υπάρχει ένας θύλακας ουσιαστικής αντίθεσης. Μ' αυτή την έννοια, θέλουμε να δοθεί αυτή η πολιτική απάντηση και μέσω των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Κανένας δεν μπορεί να παίζει, ούτε με τους Θεσσαλούς ούτε με τους Αιτωλοακαρνάνες

Σε ερώτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για το φαινόμενο της λειψυδρίας ανέφερε: «Εμείς απορρίπτουμε αυτή την πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Οπου η Καρδίτσα με τη Λάρισα σκοτώνονται. Και εσείς με τη Θεσσαλία. Νερά στον τόπο μας έχουμε πάρα πολλά. Και μάλιστα οι μελέτες δείχνουν ότι η δυτική Ελλάδα έχει αυξημένες βροχοπτώσεις. Το ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει μακροχρόνια πολιτική συλλογής και διαχείρισής τους. Και το νερό χάνεται. Ακόμα και με την ανισότητα ανάμεσα σε περιοχές και με τη μείωση των βροχοπτώσεων νερά θα μπορούσαμε να έχουμε. Από εκεί ξεκινάμε. Γιατί, αν ξεκινήσουμε από την εγκατάλειψη και την ιδιωτικοποίηση του υδάτινου πλούτου, τότε με συγχωρείτε θα έχουμε πρόβλημα. Εμείς έχουμε δημοσιοποιήσει τις θέσεις μας. Δεν μπορεί κανείς να το δει κατά περιοχή. Δεν υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα. Πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί ενιαία με μια πολιτική αναπτυξιακή».

Συμπληρώνοντας ο Σπύρος Στριφτάρης για το θέμα της λειψυδρίας έκανε εκτενή αναφορά και στην εκτροπή του Αχελώου, απαντώντας και σε όσους αρνούνται την εκτροπή αλλά και σε αυτούς που προπαγανδίζουν πως αν γίνει τότε η Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να ζητήσει ανταλλάγματα. Μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε:

«Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι της Ελλάδας και για να γίνει ένα έργο που δε θα της στερήσει τίποτα να πάρει και ανταλλάγματα. Τι αντάλλαγμα; Να πάρει αυτά που δικαιούται. Γιατί να πουλήσει για να πάρει; Να πάρει τι; Κάτι που δικαιούται; Δεν μπαίνουμε σ' αυτή τη λογική, όπως δεν μπαίνουμε και στη λογική άλλα να λέμε εδώ και άλλα στη Θεσσαλία. Από τη στιγμή που επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι ούτε το οικοσύστημα κινδυνεύει. Και κανένας δεν μπορεί να παίζει ούτε με τους Θεσσαλούς ούτε με τους Αιτωλοακαρνάνες, όσοι τουλάχιστον καλλιεργούν κλίμα έχθρας ανάμεσά τους.

Εμείς τουλάχιστον με όσους επιστήμονες έχουμε συζητήσει, είτε είναι της δικής μας αντίληψης είτε όχι, είτε θέλουν αγροτική ανάπτυξη είτε όχι, είτε είναι σοβαροί οικολόγοι, λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Αιτωλοακαρνανία. Γι' αυτό είμαστε υπέρ αυτού του έργου, της εκτροπής ενός μέρους του άλλου ρου του Αχελώου προς τη Θεσσαλία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ