Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Αυξάνει σημαντικά τις συντάξεις των δικαστών

Οι συντάξεις των δικαστικών λειτουργών αυξάνονται κατά 250.000 - 300.000 το μήνα, αναλόγως του βαθμού που κατέχουν. Η σημαντική αυτή αύξηση των συντάξιμων αποδοχών για τους δικαστές και εισαγγελείς προέρχεται από δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, επικύρωσε την υπ' αριθμό 550/2000 απόφαση του Β' Τμήματος του ιδίου δικαστηρίου που δικαίωνε τους δικαστές.

Συγκεκριμένα, το Β' Τμήμα είχε κρίνει ότι στις συντάξιμες αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να υπολογίζεται και η «πάγια αποζημίωση» που χορηγείται στους εν ενεργεία συναδέλφους τους και η οποία κυμαίνεται από 250.000 μέχρι 300.000 δραχμές το μήνα.

Η αύξηση αυτή στις συντάξεις αφορά περίπου 1.600 δικαστικούς λειτουργούς και ήταν ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών δικαστικών ενώσεων. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης τον περασμένο Δεκέμβρη στη συνέλευση της Ενωσης Εισαγγελέων είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει αυτό το αίτημα του δικαστικού κόσμου. Οπως ισχυρίζονται οι ίδιοι δικαστές και εισαγγελείς, οι συντάξιμες αποδοχές τους βρίσκονται στο 43% των εν ενεργεία συναδέλφων τους.

Πάντως, η χτεσινή απόφαση θα προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και ειδικότερα στα οικονομικά υπουργεία, ενώ δημιουργείται και κάποιο ηθικό πρόβλημα, όταν για τους άλλους εργαζόμενους και συνταξιούχους μειώνονται οι αποδοχές τους, οι δικαστές να αποφασίζουν για τους εαυτούς τους σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ