Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ξεσπαθώνει» η ιεραρχία μετά το ΣτΕ

Σκληραίνει τη στάση της η ιεραρχία της Εκκλησίας και αναζητά τρόπους αντίδρασης μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ότι είναι παράνομη ακόμα και η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Η ιεραρχία αντέδρασε χτες με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο οποίος άφησε να διαφανεί ότι μάλλον θα... «αγνοήσουν» την απόφαση του ΣτΕ. «Και οι κρίνοντες κρίνονται, οι δε αποφάσεις έρχονται και παρέρχονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευσταθίου. Μη θέλοντας να κρύψει την οργή που επικρατεί στην κορυφή της Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία δε θα παρασυρθεί από προκλήσεις από όπου και αν αυτές προέρχονται»(!) και τόνισε ότι παραμένει «αμετακίνητη στις θέσεις της». Αυτό που έχει ενοχλήσει πιο πολύ τους ιεράρχες, είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ αχρηστεύει τις υπογραφές που έχουν μαζέψει εδώ και ένα χρόνο, αφού δεν μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα, όπως αξιώνουν, ζήτημα που αντιβαίνει σε συνταγματικές διατάξεις. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ υποστήριξε ότι «οι υπογραφές διατηρούν αμείωτο το ηθικό και δημοκρατικό τους βάρος», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση ή να κάνει δημοψήφισμα ή να φέρει νέο νόμο στη Βουλή.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, τόνισε ότι η απόφαση του ΣτΕ, «πρέπει να γίνει σεβαστή και να εφαρμοστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ