Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε γινόμαστε μισθοφόροι της Νέας Τάξης

Δυναμική απάντηση από τις φιλειρηνικές δυνάμεις της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αμυνας

Πριν τα μαύρα σύννεφα του πολέμου έρθουν και στην περιοχή μας, οι μαχητές της ειρήνης παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, ορθώνουν το ανάστημά τους απαιτώντας: Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα. Να αφήσουν τα ΝΑΤΟικά «αφεντικά» τούς λαούς να ζήσουν ελεύθεροι και ειρηνικά.

Τα μηνύματα αυτά έστειλαν χτες το απόγευμα οι φιλειρηνιστές της Αθήνας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΕΔΥΕ, της ΕΕΔΥΕ, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κάνοντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα σχέδια των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν.

«Δε γινόμαστε μισθοφόροι της νέας τάξης. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα», το μήνυμα που έστελνε με το πανό της η ΝΔΕ, ενώ η απαίτηση της Επιτροπής Γονέων Στρατευμένων Νέων μία και μοναδική: «Κανένας φαντάρος έξω από τα ελληνικά σύνορα».

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλιά», «Θέλουμε στρατό δημοκρατικό και όχι εξαρτημένο και ΝΑΤΟικό» και «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», βροντοφώναζαν οι φιλειρηνιστές καθόλη τη διάρκεια της διαδήλωσης, προειδοποιώντας: «Ηρθαν οι φονιάδες στη γειτονιά μας, αν δεν ξεσηκωθούμε έρχεται η σειρά μας».

Και αυτή τη φορά η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο της συγκέντρωσης ήταν ισχυρή, γεγονός που το κατήγγειλαν οι μαχητές της ειρήνης, οι οποίοι και απαίτησαν να αποχωρήσουν από την ειρηνική διαδήλωσή τους.

Για τις μεθοδεύσεις του ΝΑΤΟ, τη μετατροπή του ελληνικού στρατού σε μισθοφορικό, έκανε λόγο στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της Γραμματείας της ΝΔΕ.

«Ο ελληνικός στρατός αντί να υπερασπίζεται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, στέλνεται στην πράξη σαν στρατός κατοχής. Οι Ελληνες στρατιώτες μετατρέπονται σε μισθοφόροι του ΝΑΤΟ που θα αναλαμβάνουν βρώμικη και εξευτελιστική αποστολή», τόνισε στη συνέχεια η Αθανασία Τζιόκα, γραμματέας της ΠΕΔΥΕ. Επισήμανε δε, ότι «δε θα αποδεχτούμε για μέλλον μας το ραγιαδισμό, τη συναίνεση και την υποταγή. Εμείς, οι μαχητές της ειρήνης θα σηκώσουμε ψηλά το ανάστημά μας, θα αγωνιστούμε μαζί με το λαό, τη νεολαία, τη ΝΔΕ για να ματαιώσουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

«Οι εξελίξεις που αφορούν την πλήρη μετατροπή της χώρας σε επιθετική δύναμη του ΝΑΤΟ επιταχύνονται σε όλους τους τομείς. Οι εξοπλισμοί, ο μισθοφορικός στρατός, οι στρατιωτικές ασκήσεις, η λειτουργία στρατηγείου στη Λάρισα το αποδεικνύουν», τόνισε στη συνέχεια ο Γρηγόρης Πετρόπουλος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ. Κατήγγειλε επίσης, τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση που πιστή στα κελεύσματα των ΝΑΤΟικών αφεντικών τους, με πραξικοπηματικές ενέργειες προχωρά στην έκδοση του Μιλόσεβιτς.

Στη συνέχεια, το σήμα δόθηκε και με τον ίδιο δυναμισμό και μαχητικότητα οι μαχητές της ειρήνης ξεκίνησαν πορεία με προορισμό την αμερικάνικη πρεσβεία. Ομως, την ώρα της πορείας οι διαδηλωτές ενημερώθηκαν ότι η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση παρέδωσε στο Δικαστήριο της Χάγης τον Μιλόσεβιτς. Ετσι, «ξεγελώντας» τους αστυνομικούς που προπορεύονταν, οι διαδηλωτές άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν στη γιουγκοσλαβική πρεσβεία, όπου και παρέμειναν αρκετή ώρα δονώντας την ατμόσφαιρα με συνθήματα. Επόμενος σταθμός της πορείας ήταν η αμερικάνικη πρεσβεία. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τη διάρκεια της πορείας από την αμερικάνικη πρεσβεία προς το υπουργείο Εξωτερικών, οι αστυνομικοί που τη «συνόδευαν» παρενοχλούσαν τους φιλειρηνιστές με ύβρεις, γεγονός που εξόργισε τους διαδηλωτές, οι οποίοι και το κατήγγειλαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ