Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυταπάτες

Γρηγοριάδης Κώστας

Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στο μέτωπο της προπαγάνδας. Ακόμη και η «Αυγή» άρχισε να βλέπει τον εμπρηστικό τους ρόλο στα Βαλκάνια... «Ενώ κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στην ΠΓΔΜ - Στροφή ΝΑΤΟ - Ε. Ενωσης υπέρ των ανταρτών», έλεγε ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, ο Ν. Κωνσταντόπουλος έκανε κριτική (!) στην «εκκωφαντική σιωπή» της κυβέρνησης και ζητούσε να παρθούν πρωτοβουλίες, «μαζί με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα με τη Γαλλία»!!!

Τέλος πάντων, είναι φανερό πως μερικοί δε θέλουν και, επομένως, δε θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν ότι οι πολιτικές του διαίρει και βασίλευε, η διπροσωπία και η διγλωσσία, οι πολύμορφες επεμβάσεις, οι πολεμικές επιδρομές και οι «ανθρωπιστικοί» πόλεμοι είναι ορισμένα αναπόσπαστα και χαρακτηριστικά στοιχεία του ιμπεριαλισμού, του σύγχρονου δηλαδή καπιταλισμού και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Είτε μιλάμε για τον αμερικανικό είτε αυτόν της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως σύνολο, είτε των ξεχωριστά παρμένων μεγάλων χωρών - μελών της. Δε θα μπορέσουν, συνεπώς, και ποτέ να καταλάβουν ότι μόνον η αποφασιστική και ασίγαστη πάλη των λαών ενάντιά τους και όχι η προσφυγή στις «καλές τους υπηρεσίες» αποτελεί τη μόνη διέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ