Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Ο Μιλόσεβιτς ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΦΟΝΙΑΔΩΝ με γκανγκστερικό τρόπο

Ολοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

Την ίδια μέρα, που το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γιουγκοσλαβίας αποφάσιζε αναστολή της διαδικασίας έκδοσης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Την ίδια μέρα, που οι λαϊκές διαμαρτυρίες σε διάφορες χώρες του κόσμου πολλαπλασιάζονταν, με διαβήματα, ανακοινώσεις μαζικών φορέων, δηλώσεις προσωπικοτήτων, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συλλογή υπογραφών.

Την ίδια μέρα, που μαζικά καταγγελλόταν ως πραξικοπηματική η επιχείρηση παράδοσής του από 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων.

Την ίδια μέρα, που ο ίδιος ο Σλ. Μιλόσεβιτς τόνιζε μέσα από τα κρατητήρια του καθεστώτος του Βελιγραδίου στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα, που τον επισκέφτηκε, ότι «δε θα άλλαζα τη φυλακή με τη θέση των υπερασπιστών ξένων συμφερόντων...».

Αυτή τη μέρα, διάλεξαν ορισμένοι εγκάθετοι του Βελιγραδίου, με γκανγκστερικό τρόπο, να απαγάγουν από τις φυλακές τον Μιλόσεβιτς και να τον παραδώσουν στα φερέφωνα των δολοφόνων των λαών, στο ΝΑΤΟικό «δικαστήριο» της Χάγης.

Μαζικές διαδηλώσεις στη Σερβία. Σε μαζικές αντιδράσεις καλεί το ΚΚΕ. «Λευτεριά - λευτεριά ο Σολάνα στα κελιά», βροντοφώναξαν οι Θεσσαλονικείς χτες βράδυ.


ΣΕΛ.   16  -  19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ