Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας την άμεση ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων και μεταναστών σε όποια χώρα θέλουν να πάνε και να υπάρξουν και απευθείας αεροπορικές μεταφορές προσφύγων, απαίτησαν από την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις χώρες που γειτονεύουν με την Ελλάδα, εκατοντάδες Λαρισαίοι που πήραν μέρος στην κινητοποίηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που οργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, και ο Κώστας Ριζούλης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, τόνισε: «Χρέος μας, ως εργαζόμενοι, μαζί με τους συνταξιούχους, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία, είναι να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γιατί τα σχέδια αυτά είναι επικίνδυνα και για τον ελληνικό λαό, αφού είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί που τα σχεδιάζουν έχουν στο μυαλό τους τα συμφέροντά τους και μόνον αυτά.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ευθύνες για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αφού αυτό έγινε σε συνεννόηση με την Τουρκία και τη Γερμανία, στο όνομα δήθεν φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες. Τα σχέδιά τους είναι επικίνδυνα, απειλούν την παγκόσμια ειρήνη αφού μπορεί να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις με κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια, με αποτελέσματα τραγικά, με νέες εκατόμβες αθώων θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές».

Εμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο πρώην εργοστάσιο ΡΟΚΑ
Εμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο πρώην εργοστάσιο ΡΟΚΑ
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Βοήθεια από το Εργατικό Κέντρο

Κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισκέφθηκε, για πολλοστή φορά, τους πρόσφυγες που τώρα βρίσκονται στο πρώην εργοστάσιο ΡΟΚΑ και μοίρασε βοήθεια σε είδη επισιτισμού, ρουχισμού, υπόδησης και υγιεινής, που συγκέντρωσε από εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους της περιοχής, οι οποίοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, κόντρα στην παραφωνία των ξενοφοβικών και φασιστικών αντιλήψεων που προσπαθούν να περάσουν η Χρυσή Αυγή και άλλες τέτοιες δυνάμεις.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν ορισμένα άτομα που εμφανίζονται ως εθελοντές, διεκδικώντας αυτόβουλα να κάνουν κουμάντο στο ποιος και πώς θα δώσει βοήθεια. Το ΕΚΛ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει ότι ούτε αναγνωρίζει αυτά τα άτομα που δεν εκπροσωπούν τίποτα ούτε θα δεχθεί οποιονδήποτε να του υπαγορεύσει τι και πώς θα το κάνει. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει το γεγονός ότι αντί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, να αναλάβει τη φιλοξενία, τη σίτιση και την κάλυψη όλων των αναγκών των προσφύγων, διεκδικώντας κονδύλια και από την ΕΕ, έχει δώσει το έργο αυτό στις αμαρτωλές ΜΚΟ, οι οποίες εισπράττουν και διαχειρίζονται εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καμία διαφάνεια και με αμφίβολο το τι φτάνει στους πρόσφυγες.

Το ΕΚΛ συνεχίζει να συγκεντρώνει βοήθεια για τους πρόσφυγες, καθημερινά από τις 8 π.μ. μέχρι τις 2.30 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στα γραφεία του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Τα είδη που συγκεντρώνει είναι: Είδη τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, χυμοί, εμφιαλωμένα νερά, κομπόστες, διάφορες κονσέρβες, πλην χοιρινού, είδη αρτοποιίας, μπισκότα), πάνες, χαρτί υγείας, σερβιέτες, μωρομάντιλα, ρούχα, παπούτσια.

  • Είδη ρουχισμού και διατροφής που συγκεντρώθηκαν από εκατοντάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, γυναίκες της περιοχής μοίρασε στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο «Φρούριο» ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ