Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
«Μακάρι να έρθουν οι Τούρκοι τοποτηρητές στα νησιά»

«

Διεθνή πρακτική» χαρακτήρισε ο Γ. Μουζάλας την παρουσία Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων. «Μακάρι να έρθουν», υποστήριξε, σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, «διότι η Τουρκία δεν θα μπορεί να αρνηθεί την αύξηση των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, καθώς ο Τούρκος παρατηρητής θα είναι παρών στην καταμέτρηση μαζί με τους Ελληνες αλλά και τους εκπροσώπους της Frontex».

Οπως ισχυρίστηκε, «όλοι καταλαβαίνουν ότι με αυτήν την πρακτική δεν αμφισβητείται η εθνική μας κυριαρχία, εκτός βέβαια από τους αντιπολιτευόμενους και τους κακοπροαίρετους». Ο Γ. Μουζάλας αναφερόταν στη συμφωνία επανεισδοχής που «επικαιροποίησαν» οι Αλ. Τσίπρας και Α. Νταβούτογλου. Ο πρωθυπουργός είχε σημειώσει ακόμη πως η εφαρμογή του πρωτοκόλλου επανεισδοχής δίνει μήνυμα προς τους μετανάστες από τρίτες χώρες ότι δεν υπάρχει βούληση και δυνατότητα να περάσουν στην ΕΕ. Στην ουσία, πρόκειται για την υλοποίηση της σχετικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία θα προβαίνει στην επανεισδοχή μεταναστών που δεν δικαιούνται άσυλο οι οποίοι θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους αλλά και Σύρων που θα μετεγκαθίστανται σε χώρες της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Τόσκας, έχει δηλώσει πως «το πρωτόκολλο προθέσεων, το οποίο υπογράψαμε στη Σμύρνη, το υπέγραψα εγώ και ο Τούρκος ομόλογός μου, αφορά μία ανανέωση κατά κάποιο τρόπο, επιτάχυνση του υπάρχοντος πρωτοκόλλου προώθησης μεταναστών στην Τουρκία, του 2001, που επικυρώθηκε το 2002. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ