Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαλούν το Γ. Μουζάλα γιατί αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ

Τον όρο «Μακεδονία» αντί του ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε χτες σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, αναφερόμενος στη γειτονική χώρα και το εκεί πέρασμα προσφύγων που βρίσκονταν στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο για οργανώσεις που «δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία...».

Ο ίδιος ο Γ. Μουζάλας ζήτησε αργότερα συγγνώμη, μιλώντας στον «Αθήνα 9,84»: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», δήλωσε.

Παρ' όλα αυτά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος, Π. Καμμένος, με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του σε ιστοσελίδα «κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε: «Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Θέμα παραίτησης του Γ. Μουζάλα έθεσε με ανακοίνωσή της και η ΝΔ, κάνοντας λόγο για «μεγάλο ατόπημα».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφερόμενες στο θέμα, σχολίαζαν ότι «το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως ενόψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».

Μέχρι αργά το βράδυ, ωστόσο δεν υπήρχε σχόλιο από το Μέγαρο Μαξίμου για την τοποθέτηση του Π. Καμμένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ