Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ
ΟΧΙ στα πολεμικά - τρομοκρατικά σχέδια

Την αντίθεσή τους στα ιμπεριαλιστικά τρομοκρατικά σχέδια σε βάρος των κρατών, λαών και κινημάτων που δεν προσκυνούν, και για τις αρνητικές εξελίξεις στη χώρα μας με την υποτακτική στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ΗΠΑ - ΕΕ, εκφράζουν με σχετικές ανακοινώσεις τους μαζικοί φορείς και οργανώσεις του λαού και καλούν σε μαζική αντίσταση τους εργαζόμενους για να μην περάσουν τα σχέδια αυτά και να μην έχει καμιά συμμετοχή η χώρα μας.

Σχετικά ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής (ΣΕΗΑ), επισημαίνει ότι «ο κόσμος βρίσκεται μπροστά στο φάσμα μιας φοβερής διολίσθησης, σε ένα φαύλο κύκλο αίματος, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι η επίθεση των ιμπεριαλιστικών κρατών κατά των δημοκρατικών και εθνικών δικαιωμάτων των λαών όλης της Γης, με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας».

Αφού εκφράζεται η συμπαράσταση των μελών στα αθώα θύματα της επίθεσης στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση επισημαίνει πως κι αυτά τα θύματα είναι «παράπλευρες απώλειες» της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων και του καθεστώτος βίας που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε όλους τους λαούς του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, προστίθεται, η τρομοκρατία χρησιμοποιείται από τις ισχυρές δυνάμεις ως «Δούρειος Ιππος» για καταστολή λαϊκών κινημάτων, αφαίρεση δημοκρατικών κατακτήσεων και έντασης της κρατικής βίας, πολεμική επίθεση των ιμπεριαλιστών σε κράτη, λαούς και κινήματα που δεν προσκυνούν.

Τέλος, ο Σύνδεσμος (ΣΕΗΕΑ) καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί κάθε συμπόρευση με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Καλεί τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς του κόσμου να αντισταθούν στις νέες πολεμικές επιθέσεις.

Το Σωματείο ψυκτικών Ν. Τρικάλων τονίζει ότι, «στο όνομα οποιασδήποτε τρομοκρατίας δεν είναι δυνατόν να γίνεται τρομοκράτηση των λαών. Ζητάμε: καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που απειλούν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας μας».

Επίσης, ανακοινώσεις εξέδωσαν και η «Δημοκρατική Συσπείρωση Για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» Ν.Ροδόπης και η Γραμματεία του Φόρουμ Ειρήνης του νομού καλούν το λαό της περιοχής σε ετοιμότητα και κινητοποίηση για να ματαιωθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και η συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτά.

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην προσπάθεια να αναγορευτούν λαοί και κινήματα σε τρομοκράτες, προσπάθεια που έχει στόχο, η «νέα τάξη πραγμάτων» να επιβληθεί με πιο άμεσο, βίαιο και επιθετικό τρόπο, τονίζει η ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στην οποία επισημαίνονται, ακόμα:

Είμαστε αντίθετοι με κάθε μορφή πολέμου, με την «ποινικοποίηση» του Ισλάμ ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας. Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΝΑΤΟ, να ενεργοποιήσει το άρθρο 5. Ο «τρομονόμος», η Σέγκεν, η Ευρωπόλ, η «αντιτρομοκρατική», η δικαστική και αστυνομική συνεργασία της Ελλάδας με ΗΠΑ και ΕΕ, οι παρακολουθήσεις, η αστυνόμευση της ιδιωτικής ζωής, θα λάβουν νέες ακόμα περισσότερο αντιδημοκρατικές διαστάσεις...

Το Φόρουμ Ειρήνης Ν. Ροδόπης, τέλος, προειδοποιεί: Προετοιμάζεται από τους ιμπεριαλιστές η υλοποίηση ενός γενικευμένου σχεδίου επίθεσης. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την ανθρωπότητα και τον ελληνικό λαό. Ενώ, η εκ των προτέρων συμφωνία και επιμονή της κυβέρνησης να ευθυγραμμιστεί με τα επιθετικά σχέδια δημιουργεί κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ένα φονικό κυκλώνα επιθέσεων, που προγραμματίζουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με τη συμπαράταξη και στήριξη της ΕΕ.

ΥΓ: Από παραδρομή, χτες γράφτηκε στο "Ρ" για ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζωγράφου σχετικά με την επίθεση στις ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε για συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου η δημοτική παράταξη «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ