Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη για τη δράση του λαού

Πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και της Αντιπολεμικής Επιτροπής

Σύσκεψη με στόχο το συντονισμό της δράσης του λαού και των φορέων για να εκδηλωθεί ένα κίνημα αντίστασης στη Θεσσαλονίκη, που θα διεκδικεί να μη γίνουν άλλες στρατιωτικές επεμβάσεις εναντίον ολόκληρων λαών για την επιβολή της κυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και καμία φαλκίδευση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, διοργανώνουν η Αντιπολεμική Επιτροπή και η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη. Η σύσκεψη θα γίνει την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη, στις 8μμ, στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Με ανακοίνωσή τους η Δημοκρατική Συσπείρωση και η Αντιπολεμική Επιτροπή, προειδοποιούν πως «η εγκληματική τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον αποδείχνεται χρυσή ευκαιρία και καλό πρόσχημα για στρατιωτικοποίηση της ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, για ένταση του αυταρχισμού, της καταστολής και για επεμβάσεις όπου κρίνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους ότι απειλούνται».

Σημειώνουν πως «οι διεθνείς εξελίξεις παίρνουν ανησυχητική τροπή για τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, την ειρηνική πορεία και ανάπτυξη, μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη». Και καταγγέλλουν τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, και την προθυμία της να συνταχθεί απερίφραστα και ενεργητικά με τις ΗΠΑ, αλλά και τα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφασίστηκαν με πρόσχημα την πάλη ενάντια στην τρομοκρατία από την ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ