Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αυξάνουν οι φωνές για «αντιτρομοκρατική συνεργασία σε επίπεδο ΟΗΕ»

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-

«Ο ΟΗΕ είναι αυτός που παρέχει το αναγκαίο φόρουμ για την οικοδόμηση παγκόσμιας συμμαχίας και μπορεί να εξασφαλίσει τη διεθνή νομιμότητα για τη μακροπρόθεσμη απάντηση στην τρομοκρατία. Οι συμβάσεις του ΟΗΕ ήδη παρέχουν το νομικό πλαίσιο για πολλά από τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεριζωθεί η τρομοκρατία», υποστήριξε μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Νωρίτερα, ηγέτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι από Γερμανία, Ρωσία και Γαλλία επαναλάμβαναν το ίδιο, «δείχνοντας» τον ΟΗΕ ως τον πλέον κατάλληλο φορέα για την «πάταξη της τρομοκρατίας σε διεθνές επίπεδο». Μάλιστα, οι Πρόεδροι Γαλλίας - Ρωσίας ανακοίνωσαν πως «είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιηθούν όλοι οι διεθνείς μηχανισμοί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, πρώτα απ' όλα ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του».

Τη σημασία του ρόλου του ΟΗΕ σ' αυτή την κρίση επισήμανε και χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Τανγκ Ζιαχουάν, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Ντι Τσένεϊ, εξέφρασε εκ νέου τα συναισθήματα αλληλεγγύης του κινεζικού λαού προς τον αμερικανικό και επανέλαβε την προθυμία του Πεκίνου «για περαιτέρω και πιο βαθιά συνεργασία με τις ΗΠΑ ακόμη και σε θέματα αντιτρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ