Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πολλές χώρες στο ιμπεριαλιστικό «μάτι»

Αποκαλύπτεται από έγγραφο του ναυτιλιακού ομίλου ασφαλιστών Loyd's

Δεν είναι μόνον το Αφγανιστάν! Νέα στοιχεία έρχονται να αποκαλύψουν ότι οι ιμπεριαλιστές, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας», έχουν βάλει «στο μάτι» μια σειρά χώρες από την περιοχή της Μεσογείου μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα! Εγγραφο - σοκ του πλέον φερέγγυου ναυτιλιακού ομίλου ασφαλιστών Loyd's προς τις εταιρίες, με τις οποίες χαρακτηρίζει ως «ζώνες» πολέμου τις θαλάσσιες περιοχές 12 χωρών! Η «μαύρη λίστα» ξεκινά από τη θάλασσα της Γιουγκοσλαβίας, επεκτείνεται σε χώρες της Μεσογείου και φτάνει στην Ερυθρά Θάλασσα! Το έγγραφο αυτό έρχεται να σκιαγραφήσει ανάγλυφα τα εκτρωματικά σχέδια των πολεμικών αναμετρήσεων που έχουν εκπονηθεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και να κρούσουν τον «κώδωνα του κινδύνου» στους λαούς.

Ειδικότερα, το έγγραφο των Loyd's στάλθηκε προς τις ναυτιλιακές εταιρίες ακριβώς 6 μέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ. Επισημαίνουν στους πελάτες τους ότι θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα ασφάλιστρά τους, σε περίπτωση που τα πλοία τους πλέουν στις θαλάσσιες περιοχές 12 χωρών, τις οποίες προσδιορίζουν στο έγγραφο με σχετική λίστα. Από τις 12 χώρες αυτές, σύμφωνα με το έγγραφο, χαρακτηρίζονται ως γνωστές «πολεμικές ζώνες» οι θαλάσσιες περιοχές των Περσικού Κόλπου, Αγκόλας, Ισραήλ, Λιβύης, Ερυθραίας, Σομαλίας, Κονγκό, Λιβερίας, Σρι Λάνκα, Σιέρα Λεόνε και Γιουγκοσλαβίας. Ενώ συμπληρώνουν τη λίστα και με άλλες περιοχές και χώρες, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως νέες «ζώνες» πολέμου! Πρόκειται για τις Ακαμπα, Υεμένη, Πακιστάν, Ομάν, Συρία, Αλγερία και Αίγυπτο!

Οσο για τους Ελληνες εφοπλιστές, έχουν αρχίσει ήδη να «τρίβουν τα χέρια» τους, καθώς αποβλέπουν σε αστρονομικά υπερκέρδη. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επέμβασης ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Γιουγκοσλαβία οι Ελληνες εφοπλιστές, όπως, για παράδειγμα, ο Σαρλής, αποκόμισαν τεράστια ποσά, μεταφέροντας πολεμοφόδια για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών. Ετσι, είναι ενδεικτικό της στάσης που θα κρατήσουν το ότι η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών απέρριψε αίτημα των ναυτεργατικών σωματείων και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της ζωής των ναυτεργατών στα καράβια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ