Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο στα Χανιά

Παλλαϊκό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αποφάσισαν να διοργανώσουν την επόμενη βδομάδα στα Χανιά, στην πλατεία Αγοράς, τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας συγκροτήθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», το Σύλλογο Νοσηλευτών Νοσοκομείου Χανίων και το Σύλλογο Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Χανίων.

Με ανακοίνωση - κάλεσμά τους οι φορείς υπογραμμίζουν: «Θεωρούμε χρέος κάθε δημοκράτη, κάθε απλού ανθρώπου, ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην πολεμική ψύχωση των ημερών, να ενώσει τις δυνάμεις του σε μια μεγάλη λαϊκή αντιπολεμική κινητοποίηση με στόχο και αιτήματα: Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις. Καμιά περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού μας».

Παράλληλα, στο κείμενο της ανακοίνωσης επισημαίνεται: «Εμείς οι Χανιώτες έχουμε ένα λόγο παραπάνω για να βρεθούμε στους δρόμους του αγώνα. Η πολεμική μηχανή που βρίσκεται στα πόδια μας, η Αμερικάνικη Βάση της Σούδας, είναι έτοιμη και περιμένει την εντολή για να σκορπίσει το θάνατο. Μπορεί όμως να αφήσει κανέναν αδιάφορο το γεγονός ότι η βάση της Σούδας θα είναι ταυτόχρονα και στόχος αντιποίνων και να μην απαιτήσει για μια ακόμα φορά να φύγουν οι βάσεις του θανάτου;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ