Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΡΩΣΙΑ
Απόφαση της Κρατικής Δούμας για την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ

ΜΟΣΧΑ (Ανταπόκριση Ν. ΓΚΑΡΙΦΟΥΛΙΝΑ).--

Την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη, η Κρατική Δούμα εξέτασε το θέμα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας στο φόντο των τραγικών γεγονότων στις ΗΠΑ. Η Κρατική Δούμα απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αυτό. Υιοθέτησε ως βάση το σχέδιο απόφασης «Για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας». Η Δούμα δεν έδωσε λευκή κάρτα για τη συμμετοχή της Ρωσίας στις επιχειρήσεις αντεκδίκησης των ΗΠΑ, στην ουσία, στον πόλεμο που προτρέπουν οι κυβερνώντες της Αμερικής και ορισμένοι ντόπιοι πολιτικοί. Επομένως, αυτή η απόφαση αντανακλά τις διαθέσεις και τη βούληση της πλειονότητας του πληθυσμού της Ρωσίας.

Οι βουλευτές κάλεσαν την παγκόσμια κοινότητα «να τηρεί πλήρως τις διεθνείς Συνθήκες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ 1269 από τις 19 Οκτώβρη 1999 και άλλα διεθνή ντοκουμέντα. Η Δούμα θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να ενωθούν οι προσπάθειες όλων των κρατών για το ξερίζωμα της διεθνούς τρομοκρατίας, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια. Πριν απ' όλα πρέπει να δημιουργηθούν διεθνείς δομές, ικανές να αντιδρούν επιτελικά και επαγγελματικά σε οποιεσδήποτε απόπειρες να ετοιμαστεί και να πραγματοποιηθεί τρομοκρατική πράξη ή να χρηματοδοτηθεί η υλοποίησή της. Ζήτησε από τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να πάρει πρωτοβουλία για τη δημιουργία Διεθνούς Αντιτρομοκρατικού Κέντρου. Η Κρατική Δούμα θεωρεί ότι οι οργανωτές τρομοκρατικών πράξεων και οι προστάτες τους θα πρέπει να αποκαλυφθούν και να δικαστούν. Παράλληλα, όμως, οποιεσδήποτε δυναμικές ενέργειες θα πρέπει να είναι αναλογικές και αυστηρά εξακριβωμένες.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Δούμας, ο πρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ Γκενάντι Ζιουγκάνοφ δήλωσε: «Η τρομοκρατία δεν μπορεί να νικηθεί απλώς με τη βία. Μπορεί να νικηθεί με το μυαλό. Οι Αμερικανοί προτείνουν να εξαπολυθεί πόλεμος, έδωσαν το δικαίωμα να βομβαρδιστεί οποιαδήποτε χώρα, οποιοδήποτε κράτος. Κατά την άποψή μου, αυτή δεν είναι καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά παραπέρα χειροτέρευση της κατάστασης και γέννηση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ