Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Μακάβρια αυξάνεται ο κατάλογος των αγνοουμένων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Ο μόνος που φαίνεται να ασχολείται επί της ουσίας με τα θύματα, τα ανθρώπινα θύματα των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου, είναι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Αμέσως μετά την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, από την Ουάσινγκτον όπου παρέστη στην ομιλία Μπους στο Κογκρέσο, έδωσε συνέντευξη Τύπου, όπου δήλωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων από τις τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ξεπερνούν τους 6.000 και συγκεκριμένα είναι 6.333 άνθρωποι.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί, καθώς έχουν ήδη περάσει εννέα ημέρες μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και ο τελευταίος ζωντανός ανασύρθηκε δύο μέρες μετά. Σύμφωνα με τον Τζουλιάνι, η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι ξένες κυβερνήσεις και εταιρίες έδωσαν νέα στοιχεία για τους ξένους που εργάζονταν στους δίδυμους πύργους, που προέρχονται από 63 χώρες της οικουμένης.

Τέλος, ο Τζουλιάνι ανακοίνωσε επίσης ότι οι τραυματίες εξαιτίας των επιθέσεων είναι 6.291, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε 80 νοσοκομεία της περιφέρειας της Νέας Υόρκης και μόνο 30 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ