Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέα «κερασάκια» στην τούρτα της εκλογολογίας

Το νέο «κερασάκι» στην τούρτα της εκλογολογίας είναι από χτες το απόγευμα η... ανασχηματισμολογία. Με βάση αυτό το νέο σενάριο, που άρχισε να πλασάρεται από το πολιτικό παρασκήνιο χτες, μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει να καταφύγει στο πυροτέχνημα του «εκσυγχρονισμού». Προχωρώντας σε ανασχηματισμό, όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί παράγοντες, αφ' ενός θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι οι εκλογές πάνε για το Σεπτέμβρη και θα πάψει, συνεπώς, να χρεώνεται τη συντήρηση της εκλογολογίας, αφ' ετέρου θα μπορεί να παίξει καλύτερα το χαρτί του αιφνιδιασμού, εφόσον τελικά καταλήξει στην απόφαση των πρόωρων εκλογών. Φυσικά, συνεργάτες του Κ. Σημίτη όταν τέθηκε υπόψη τους η νέα φημολογία, διέψευδαν κατηγορηματικά το περιεχόμενό της.

Αν τα παραπάνω συμβαίνουν στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας, η κυβέρνηση, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, συνεχίζει την... «κολοκυθιά» σχετικά με το χρόνο των εκλογών. Ενώ λοιπόν ο Δ. Ρέππας επανέλαβε χτες ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πως θα εξαντλήσει τη θητεία της, την ίδια ώρα, μεταφέροντας την εισήγηση του πρωθυπουργού στην Κυβερνητική Επιτροπή, προσέθεσε ένα λιθαράκι στην εκλογολογία...

Οπως ανέφερε, ο Κ.Σημίτης - που κατά τα λοιπά... δεν εξετάζει θέμα πρόωρων εκλογών - κάλεσε τους υπουργούς του να δείξουν... ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά, ταυτόχρονα, να σχηματίσουν κλιμάκια τακτικών περιοδειών στην επαρχία για να λύνουν τα προβλήματα επιτόπου... Επίσης τους ζήτησε να του καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη διακυβέρνηση της... νέας 4ετίας, ενώ προσδιόρισε ότι κατά τη Συνδιάσκεψη Θέσεων του ΠΑΣΟΚ (4-5 Φλεβάρη), πέραν των ιδεολογικών και πολιτικών συζητήσεων, θα υπάρξει και κατάληξη σε ένα «μανιφέστο» που θα ισοδυναμεί με προγραμματική θέση της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών.

Τέλος, παρά τη φημολογία για «εντός των ημερών» διασαφήνιση των προθέσεών του, ο Κ. Σημίτης, αν και πλέον δέχεται σοβαρές πιέσεις, εμφανίζεται όμηρος της ίδιας της τακτικής του. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα γκάλοπ που περιμένει θα αποτελέσουν την αφορμή για να βάλει τέρμα στην εκλογολογία, αφού όπως έλεγαν χτες συνεργάτες του δεν μπορεί να παρατείνεται αυτή η εκκρεμότητα (σχετικά με τις πρωθυπουργικές προθέσεις) πέραν του Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ