Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Χάρη Θεοχαρίδη

Τελευταίο «αντίο» στον σ. Χάρη Θεοχαρίδη, που «έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη 18 Μάρτη, σε ηλικία 86 χρόνων, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Η ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τον αποχαιρετά με σεβασμό και αγάπη και εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.

Ο Χάρης Θεοχαρίδης γεννήθηκε το 1934 από γονείς αγωνιστές, οι οποίοι φυλακίστηκαν στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ο πατέρας του ήταν ο πρώτος Γραμματέας του ΣΕΚΕ στον Εύοσμο.

Το 1954 πήγε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών όπου και έγινε γραμματέας της ΕΔΑ. Το 1962 επέστρεψε στον Εύοσμο και έγινε γραμματέας της ΕΔΑ Ευόσμου.

Το 1966 έγινε κομματικό μέλος και ανέλαβε από θέση ευθύνης στην ΕΔΑ τη δουλειά για τους εργαζόμενους σε κλωστοϋφαντουργεία.

Με την επιβολή της 7χρονης φασιστικής δικτατορίας βγήκε στην παρανομία μέχρι τις 28 Δεκέμβρη 1967, οπότε και συνελήφθη. Στη διάρκεια της χούντας βασανίστηκε και εξορίστηκε στο Παρθένι της Λέρου μέχρι το Πάσχα του 1971. Στη διάρκεια της εξορίας του κράτησε κομματική στάση και συγκρούστηκε με τους αναθεωρητές.

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και στις δύσκολες καμπές του ΚΚΕ, έμεινε πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, και στο Κόμμα, τόσο το 1968 όσο και την περίοδο 1989 - 1991.

Μέχρι το τέλος της ζωής του δεν έλειψε από καμία μικρή και μεγάλη μάχη του Κόμματος. Οι σύντροφοι της ΚΟΒ Ευόσμου και των Δυτικών Συνοικιών θα τον θυμούνται για τη σεμνότητα, τη μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ