Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα επιχειρηματικά επιτελεία μελετούν τα νέα δεδομένα

Ανιχνεύοντας συνθήκες αναδιατάξεων αλλά και πεδία νέων ευκαιριών

Ενδεικτικές των «αντανακλαστικών» που επιδεικνύουν τα μονοπώλια είναι μελέτες που ήδη δημοσιεύουν διάφορες εταιρείες (συμβουλευτικής επιχειρήσεων κ.τ.λ.), εντοπίζοντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες στα δεδομένα που διαμορφώνει η πανδημία.

Εκθεση της γνωστής εταιρείας «Ernst Young» σημειώνει ότι η νέα πανδημία, μεταξύ άλλων, «δημιουργεί ερωτήματα βιωσιμότητας των υπαρχόντων μοντέλων εφοδιαστικής αλυσίδας» (εξαιτίας αναστολής λειτουργίας πολλών εταιρειών, αλλαγών στις διασυνοριακές μετακινήσεις κ.τ.λ.), αλλά και εντοπίζει νέα πεδία που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πολλοί όμιλοι. «Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα θα επηρεάσει δραστικά και τις καταναλωτικές συμπεριφορές, ιδιαίτερα ως προς τα κανάλια των αγορών. Ηδη παρατηρείται σημαντικότατη αύξηση στις on line αγορές, καθώς τα φυσικά εμπορικά καταστήματα αναγκάζονται να παύσουν τις δραστηριότητές τους, για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα...».

Στο μεταξύ, τη «διατάραξη» της αλυσίδας προμήθειας τροφίμων εντοπίζουν ήδη εργοδοτικές ενώσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μετά και από τις αποφάσεις της ΕΕ για περιορισμούς που επέβαλαν στα σύνορα. Από τη σκοπιά των δικών τους επιχειρηματικών συμφερόντων βέβαια, σε σχετική κοινή ανακοίνωση (που υπογράφουν ο «Food Drink Europe», ο εμπορικός οργανισμός της «Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Μεταποίησης Τροφίμων», ο «Copa» και «Cogeca», που εκπροσωπούν ενώσεις μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών και ο «CELCAA», από την εμπορία τροφίμων) διαπιστώνονται «καθυστερήσεις και προβλήματα ...σε σύνορα χωρών για την παράδοση ορισμένων αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων, όπως και υλικών συσκευασίας» και γίνονται συστάσεις για «διαφύλαξη της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ», ανήσυχοι για επιχειρηματικές ανακατατάξεις που θα φέρει η επόμενη μέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ