Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΣΕΕΕΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εικόνα από το μέλλον της απολιγνιτοποίησης η κατάσταση στη ΔΕΗ ΑΕ

Την εργοδοσία στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ ΑΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας, για τη χαλάρωση των όποιων μέτρων προστασίας επιβλήθηκαν αλλά και για το γεγονός ότι άρπαξε την ευκαιρία εν μέσω πανδημίας, για να σταματήσει από την εργασία τους εργαζόμενους, όπως στους εργολαβικούς στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου αλλά και στα 8μηνα.

Αναδεικνύει επίσης την εντατικοποίηση, με εργαζόμενους να δουλεύουν σε κάποια πόστα σε ορυχεία και σταθμούς 10 και 12 ώρες, κάτι που τους φέρνει στα όριά τους, άρα και πιο ευάλωτους.

«Η κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ εν μέσω πανδημίας είναι εικόνα από το μέλλον της απολιγνιτοποίησης που υλοποιεί η κυβέρνηση», συνεχίζει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι στις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση, με τη διυπουργική επιτροπή «συνεδριάζει εν μέσω πανδημίας για τον έλεγχο των στόχων και των χρονοδιαγραμμάτων».

Το ΣΕΕΝ απαιτεί:

  • Μέριμνα για το έκτακτο προσωπικό για τους 8μηνίτες και τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, να πληρωθούν το 100% του μισθού ή του μεροκάματου και να μπουν στο ίδιο καθεστώς λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας μαζί με το τακτικό προσωπικό. Εφαρμογή της λειτουργίας με προσωπικό ασφαλείας σε όλους τους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ, στον ΑΔΜΗΕ και στον ΔΕΔΔΗΕ.
  • Καμία απόλυση εργαζόμενου. Απαγόρευση όλων των απολύσεων σε επιχειρήσεις - εργολαβίες, που είτε αναστάλθηκαν οι εργασίες από την εργοδοσία, είτε αναστάλθηκαν από την κυβέρνηση, είτε βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία.
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα με ευθύνη των εργοδοτών όπως και η ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργάσιμων ημερών για τους εργαζόμενους στις εργολαβίες και τα 8μηνα που εξωθούνται σε αποχώρηση από την εργασία τους.
  • «Απομάκρυνση» των ευπαθών εργαζομένων από τους χώρους εργασίας και καταβολή του μισθού ή του μεροκάματου καθώς και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη με ευθύνη της εργοδοσίας για τις μέρες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ