Παρασκευή 20 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ
Με «ζιγκ - ζαγκ» έκανε το χατίρι των εργοδοτών

Θα καταβληθεί μεν, όχι όμως στην ώρα του

Αφού πρώτα «άνοιξε» η ίδια τη συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί φέτος το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (στο Δημόσιο έχει ούτως ή άλλως καταργηθεί), ήρθε την ίδια μέρα να εμφανιστεί ότι το εγγυάται (!) ενσωματώνοντας ταυτόχρονα την αξίωση των εργοδοτών να μην καταβληθεί στην ώρα του, αλλά αργότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Χτες το πρωί, η κυβέρνηση εμφανίστηκε να «αξιολογεί» εάν θα χορηγηθεί ή όχι το Δώρο του Πάσχα (προβλέπεται για το πρώτο 15ήμερο του Απρίλη). Συγκεκριμένα, στην ερώτηση που έγινε στην ΕΡΤ προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, αν η κυβέρνηση μελετά να μην υποχρεούνται οι επιχειρηματίες να καταβάλουν το Δώρο του Πάσχα, ο υπουργός απάντησε μονολεκτικά ότι «αξιολογείται»!

Ακολούθησε μπαράζ αντιδράσεων, που τελικά ανάγκασαν την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί. Αμεση ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ, που, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, σημείωνε: «Η συζήτηση που άνοιξε γύρω από την αναστολή του Δώρου Πάσχα είναι πολύ επικίνδυνη. Αποδεικνύεται ότι οι χτεσινές εξαγγελίες, με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων, λειτουργούν ως άλλοθι και δίνουν το πράσινο φως στην εργοδοσία για να μην αφήσει τίποτα όρθιο στους εργασιακούς χώρους. Κάνουμε καθαρό στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις: Να μη διανοηθούν να πειράξουν το Δώρο των εργαζομένων. Δεν θα ματώσουν οι εργαζόμενοι εν μέσω πανδημίας».

Τελικά, στο βραδινό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «το Δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους», άφησε όμως ανοιχτό το πότε, λέγοντας ότι «ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία». Πληροφορίες έκαναν λόγο ότι η καταβολή του θα γίνει το καλοκαίρι. Ανακοινώθηκε επίσης ότι έκτακτο Δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, όπως και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ