Τρίτη 8 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Τις θέσεις και τις προτάσεις των κομμάτων τους για τη διαχείριση της πανδημίας με άξονα τον περιορισμό του κόστους για το κράτος και το κεφάλαιο από μέτρα προστασίας του λαού και την αύξηση του οφέλους από μέτρα που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων παρουσίασαν, χτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή.

Στη συζήτηση που έγινε μετά από πρόταση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προσαρμόζει τα όποια μέτρα προστασίας της υγείας στα όρια του «εφικτού», ενώ επέμεινε να ρίχνει το φταίξιμο στο λαό για την αύξηση των κρουσμάτων, στη λογική της «ατομικής ευθύνης». Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησής του, επικαλούμενος τους «ειδικούς», ενώ η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα περιορίστηκε στο κατά πόσο η κυβέρνηση ενισχύει αποφασιστικά το κεφάλαιο για να ανακάμψει.

Δεν έλειψαν και τα άσφαιρα πυρά σε σχέση με τις τραγικές ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, χωρίς βέβαια κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς να αμφισβητεί την αιτία αυτών των ελλείψεων, δηλαδή την επιχειρηματική λειτουργία, που άλλωστε παρουσιάζεται και ως διέξοδος από τη σημερινή άσχημη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι κανένας δεν μίλησε για μόνιμες προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησης σε νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ., με όρους προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού, την ίδια στιγμή που σήκωναν τους τόνους για το πώς θα εξασφαλιστεί καλύτερα η ρευστότητα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ