Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των πληγέντων από την πρώτη στιγμή

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ
Στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια του ΚΚΕ
Το ΚΚΕ, με τα μέλη και στελέχη του, από την πρώτη στιγμή των καταστροφών βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες, όχι μόνο για το αυτονόητο της συμπαράστασης, αλλά κυρίως για να βοηθήσει στην ανάδειξη των προβλημάτων παντού, με κάθε μέσο και να διεκδικήσει λύσεις, πρωτοστατώντας στην οργάνωση του λαού.

Οι δυνάμεις του Κόμματος συνέβαλαν στην αποκατάσταση ζημιών, πρωτοστάτησαν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, νερού, τροφίμων. Με Επερωτήσεις στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα Δημοτικά και Περιφερειακό Συμβούλια, έφεραν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις των πληγέντων.

Σταθμό στην παρέμβαση του ΚΚΕ αποτέλεσε η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, τόσο στην Καρδίτσα όσο και στα σεισμόπληκτα χωριά του νομού Λάρισας.

Από τις πρώτες μέρες, οι κομμουνιστές μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης. Διαμόρφωσαν μέσα από τη συζήτηση με τους πληγέντες πλαίσιο πάλης που έδινε απαντήσεις στα προβλήματα επιβίωσης, αλλά έβαζε παράλληλα το ίδιο το ζήτημα των απαραίτητων υποδομών που θα προστατεύουν τη ζωή του λαού. Με αιτήματα - αιχμή τις άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, την αποκατάσταση του χαμένου εισοδήματος και τα έργα προστασίας, πρωτοστάτησε στη συγκρότηση επιτροπών πληγέντων.

Από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα σεισμόπληκτα χωριά της Λάρισας
Από την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στα σεισμόπληκτα χωριά της Λάρισας
Ταυτόχρονα, μέσα από εξορμήσεις με ειδικά φυλλάδια, συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακών και τοπικών αρχών, που καταδικάζουν τον λαό από τη μια γωνιά της χώρας στην άλλη να ζει χωρίς τις απαραίτητες υποδομές αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

Ανέδειξε ότι το κριτήριο του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων καθιστά «μη επιλέξιμα» από το κράτος και την ΕΕ τα απαραίτητα αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα για τον λαό, αφού είναι κοστοβόρα και χωρίς ανταποδοτικότητα για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Εδωσε μάχη ενάντια σε λογικές που μιλούσαν για «ανίκανους» και «ανύπαρκτο κράτος», τονίζοντας ότι ισχύει ακριβώς το ανάποδο: Μεγάλο μέρος των πληγέντων παραμένει ξεκρέμαστο, αφού μιλάμε για το ίδιο αντιλαϊκό κράτος που αφήνει απροστάτευτο τον λαό πριν, στη διάρκεια και μετά από κάθε φυσική καταστροφή, συνθλίβοντας τις ανάγκες του στην πολιτική του «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο.

Οτι αυτό που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, παρά τις σημερινές τεράστιες δυνατότητες για την ικανοποίησή τους, έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός, λέγεται οργάνωση της παραγωγής με γνώμονα τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας για μια χούφτα μονοπώλια.

Τα μέλη του ΚΚΕ απευθύνουν κάλεσμα συμπόρευσης στους εργαζόμενους, στους βιοπαλαιστές αγρότες - ΕΒΕ, στους νέους, τονίζοντας ότι, αντί σε κάθε εποχή να αγωνιούν για τα φυσικά φαινόμενα και να μετράνε θύματα και καταστροφές, να οργανώσουν σήμερα την πάλη τους, διεκδικώντας τις αναγκαίες υποδομές, την ανακούφιση όσων πλήττονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ