Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και στους χώρους δουλειάς

Το θέμα ανέδειξε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Με αφορμή τους σεισμούς, «ήρθαν στην επιφάνεια σοβαρές πλευρές σε σχέση με την εξασφάλιση της προστασίας των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα» αναφέρει στον «Ριζοσπάστη» ο Γ. Σκόκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, που μαζί με τα σωματεία του πρωτοστάτησε σε δράσεις αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, αλλά και για να μη φορτωθούν οι συνέπειες του σεισμού στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής.

«Πολλές επιχειρήσεις, τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό, συνέχισαν κανονικά να λειτουργούν, ενώ το αίτημα του Εργατικού Κέντρου να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία και να ελεγχθούν οι χώροι δουλειάς δεν έγινε δεκτό, η Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας δεν λειτουργούσε» αναφέρει ο Γ. Σκόκας και προσθέτει: «Είναι κρίσιμο το κατά πόσο σε όλους αυτούς τους χώρους υπάρχει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει ο έλεγχος όλων των υποδομών σε όλους τους κλάδους, απαιτείται συνδυασμένη ουσιαστική εφαρμογή αντισεισμικού κανονισμού, της νομοθεσίας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας».

«Μαζί με την οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πληγέντες, τα προηγούμενα είναι ορισμένα απ' τα αιτήματα που παλέψαμε αυτό το διάστημα», καταλήγει ο συνδικαλιστής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ