Σάββατο 22 Μάη 2021 - Κυριακή 23 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Απαιτούν την ενίσχυση του «Θριάσιου» Νοσοκομείου και των δημόσιων δομών ΠΦΥ της περιοχής

Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν το Σάββατο 22/5, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημαρχείου Μεγάρων, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αττικής, απαιτώντας την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και του ΓΝΕ «Θριάσιο», με επείγουσες προλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων και τη δημιουργία Περιφερειακών Ιατρείων σε Νέα Πέραμο και Κινέτα. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός θα είναι την Τρίτη 1η Ιούνη, με νέα συγκέντρωση στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Στο «Θριάσιο» παραμένουν κενές 250 οργανικές θέσεις προσωπικού και είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση ενίσχυση με πνευμονολόγους, παθολόγους, εντατικολόγους, καθώς και νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και παραϊατρικό προσωπικό. Ταυτόχρονα, τους επόμενους μήνες κινδυνεύουν με απόλυση περισσότεροι από 200 συμβασιούχοι, ανάμεσά τους 32 γιατροί, που είναι απολύτως αναγκαίοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου.
  • Στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, αν και ο Οργανισμός προβλέπει 11 θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων, σήμερα υπάρχουν μόνο 2 μόνιμοι και 1 επικουρικός. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η πρόσληψη 2 γενικών γιατρών, που έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις τους, και παραμένουν 7 κενές θέσεις γενικών γιατρών ή παθολόγων. Αντίστοιχες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες ειδικότητες γιατρών. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει κανένας γυναικολόγος, νευρολόγος, ουρολόγος ή ψυχίατρος. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός, ένας καρδιολόγος, ένας οφθαλμίατρος, ένας ωτορινολαρυγγολόγος, μία πνευμονολόγος. Δεν υπάρχει κανένας ακτινολόγος και μόνο μία μικροβιολόγος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργούν σε 24ωρη βάση τα εργαστήρια του Κέντρου Υγείας. Αν και στο Κέντρο Υγείας λειτουργούν πολλαπλές εμβολιαστικές γραμμές, δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση με γιατρούς, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται ο διαχωρισμός μεταξύ 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας. Ελλείψεις υπάρχουν και στο υπόλοιπο προσωπικό, με αποτέλεσμα το ΚΥ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του.
  • Σε Νέα Πέραμο και Κινέτα δεν υπάρχει Περιφερειακό Ιατρείο, ενώ και ο γενικός γιατρός από το ΠΙ Αλεποχωρίου μετακινείται τις περισσότερες μέρες στο ΚΥ Μεγάρων.

Δίνοντας τη μεγάλη εικόνα στη Υγεία, το Σωματείο Εργαζομένων «Θριασίου» Νοσοκομείου αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ότι «μειώθηκαν ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων στην Υγεία κατά 1.680 άτομα το 2020 και η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες κατά 22 εκατ. ευρώ, ενώ αυξήθηκαν οι δικές μας ασφαλιστικές εισφορές για υγειονομική περίθαλψη κατά 219 εκατ. ευρώ.

Αυτή η πολιτική είναι η αιτία που συστήματα Υγείας ακόμη και προηγμένων καπιταλιστικών χωρών κατέρρευσαν κάτω από το βάρος της επιδημίας ή μετατράπηκαν σε συστήματα υγείας "μιας νόσου", όπως συνέβη στη χώρα μας, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της θνησιμότητας από τις υπόλοιπες παθήσεις.

Κερδισμένοι από την πολιτική αυτή και τη "συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Υγείας" που υποστηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα της άρχουσας τάξης, είναι μόνο οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, διαγνωστικών κέντρων και ασφαλιστικών εταιρειών, που τα κέρδη τους αυξήθηκαν μέσα στην επιδημία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ταβάνια πέφτουν, επικίνδυνα λύματα διαρρέουν, ελλείψεις προσωπικού στο «κόκκινο» (2024-06-05 00:00:00.0)
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας (2021-07-06 00:00:00.0)
Ανοιχτή σύσκεψη για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων την Πέμπτη (2019-07-17 00:00:00.0)
Συσκέψεις και κινητοποιήσεις (2005-09-30 00:00:00.0)
Δε γίνονται προσλήψεις αλλά μετακινήσεις (2004-02-14 00:00:00.0)
Εφημερία με ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια (1998-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ