Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Σκέψεις για τις Θέσεις

Χαιρετώ και συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να δημοσιευτούν τα τρία αυτά κείμενα, έτσι ώστε να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος σε επαφή με τη διαδρομή, τις ιδέες, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της ΚΕ.

Τα κείμενα ήταν κατατοπιστικά, αναλυτικά, στοχευμένα και μαρτυρούν αλήθειες. Το ζητούμενο είναι για το ΚΚΕ που ζητά κοινωνική δικαιοσύνη, να μπορεί αυτές τις αλήθειες να τις μεταδίδει και να κοινωνεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και μορφωτικού επιπέδου.

Ετσι, δεν μπορώ να κρύψω ότι με ξένισε αρκετά το ύφος και η γλώσσα αυτών των κειμένων, που νοιώθω ότι δύσκολα θα αγγίξουν τον απλό εργαζόμενο, τον άνθρωπο του μόχθου, της λαϊκής οικογένειας στο τέλος, που αν δεν κάνω λάθος, αυτός είναι ο σκοπός του αγώνα της ενημέρωσης. Οσοι είναι ενταγμένοι στο Κόμμα ωφελούνται σε γενικές γραμμές και συλλέγουν γνώση και πληροφορία για τα πεπραγμένα. Δυστυχώς, όμως, το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται πως το ΚΚΕ μπορεί να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του. Οσοι ψάχνουν μια διέξοδο από το τέλμα του φαύλου καπιταλιστικού συστήματος, που δυστυχώς έχει και τα κλειδιά της χειραγώγησης των μαζών, δύσκολα θα αναπαυτούν από τέτοια κείμενα, θα αφυπνιστούν, θα μεταστραφούν και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ιστορικά αγωνιστικότερο κόμμα, με το μεγαλύτερο φόρο αίματος για τον τόπο μας.

Η πτώση του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και την υπόλοιπη ανατολική Ευρώπη έχει λειτουργήσει τόσο αρνητικά στη συνείδηση του κόσμου, ώστε να χρειάζεται ένας νέος τρόπος προσέγγισης και επανακατάκτησης των αξιών του σοσιαλισμού στις καρδιές των λαών.

Από τη στιγμή πού η δύναμη των κομμάτων μετριέται σε ψήφους στις εκλογές, ο τρόπος και η κατάλληλη ενημέρωση των πολιτών είναι μονόδρομος μέσα από αυξημένη παρουσία στα ΜΜΕ, τηλεοπτικά, διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, με «γλώσσα» όχι κομματική και στρατευμένη, αλλά με επιχειρήματα στοχευμένα, φιλικά στον ακροατή, με ανάλυση θέσεων και όχι με ατάκες περασμένης δεκαετίας, χωρίς αποδόμηση των πάντων και σε ό,τι κινείται, γιατί τελικά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Ο αποκλεισμός των ανθρώπων του ΚΚΕ από τα Μέσα είναι γεγονός, και αν δεν καταφέρουμε να γίνει ένας δίαυλος πιο ευρύς τα πράγματα θα δυσκολεύουν και θα βλέπουμε τις δυνάμεις μας σταθερές και το Κόμμα καθισμένο στην ιδεολογική του «πολυθρόνα» περιμένοντας τον λαό να συστρατευθεί στην «ανωτερότητα» της κομμουνιστικής σκέψης.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, είναι σίγουρα επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης της επικοινωνίας με τη λαϊκή οικογένεια και το πέρασμα των θέσεων του ΚΚΕ σε αυτούς τους ανθρώπους. Ας υπολογιστεί δε ότι δεν χρειάζεται και καθαγιασμός του λαού, καθώς ο σπόρος του καπιταλισμού κρύβεται δυστυχώς μέσα στον κάθε άνθρωπο και μπορεί να μεγαλώσει σε κατάλληλες συνθήκες.

Ας γίνει λοιπόν επεξεργασία ως προς το πώς θα γίνει αυτή η μεταστροφή στις καρδιές και το νου αυτών των ανθρώπων, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος επανάκτησης της εμπιστοσύνης τους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.


Ηλίας Λιαντζίρης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ