Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Να φύγει τώρα το σκουπιδαριό από Φυλή και Σχιστό

Στο Σύνταγμα, το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, με κάλεσμα συντονιστικών σωματείων και φορέων

Το Σάββατο 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση και συναυλία που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων ενάντια στη χωματερή της Φυλής, με τη συμμετοχή και της Συντονιστικής Επιτροπής ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Στη συναυλία με τη συμβολή του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου θα παίρνουν μέρος οι εξής καλλιτέχνες: Χρήστος Δαλιάνης, Παρασκευάς Θεοδωράκης, Πολυξένη Καράκογλου, Θοδωρής Καρέλλας, Παντελής Κυραμαργιός, Αστέρης Κωνσταντίνου, Κώστας Σταυρόπουλος, Πάνος Τσίτσικας.

Για τη μετάβαση στο Σύνταγμα, η Συντονιστική Επιτροπή για το Σχιστό δρομολογεί λεωφορεία: Στις 5.45 μ.μ. από την πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 μ.μ. από Π. Φύσσα και Λεωφόρο Σαλαμίνος στην Αμφιάλη, στις 6.15 μ.μ. από την πλατεία Κύπρου (Ελ. Βενιζέλου) στα Ταμπούρια, και στις 6.30 μ.μ. από Ψαρών και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση - συναυλία απευθύνει και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Στο κάλεσμά τους οι Συντονιστικές Επιτροπές της Φυλής και του Σχιστού, εκτός από την απαίτηση να κλείσει η χωματερή και να τελειώσουν τα σχέδια για εργοστάσιο σκουπιδιών σε περιοχές ήδη επιβαρυμένες από ρυπογόνες βιομηχανίες, διεκδικούν: Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στις περιοχές αυτές. Καμία σκέψη για καύση απορριμμάτων. Να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Ταυτόχρονα, με αξιοποίηση όλων των σύγχρονων δυνατοτήτων και επιστημονικό σχεδιασμό, να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στη διαλογή στην πηγή. Να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία. Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής - ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ