Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Καθοριστική για τις εξελίξεις η παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα

Από κινητοποίηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Από κινητοποίηση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Με τη Συνδιάσκεψη που έγινε την περασμένη βδομάδα ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή διαδικασία της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου εκφράστηκε ουσιαστική συμφωνία με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο, τόσο από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων όσο και από την ομόφωνη υπερψήφισή τους.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σοφιανό, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής επανεξελέγη ο Διονύσης Κλάδης.

Ως ένας βασικός παράγοντας που θα συνεχίσει να επιδρά καθοριστικά στις εξελίξεις στην περιοχή, αναδείχτηκε η ισχυροποίηση της οικονομικής και στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ανατ. Μακεδονίας και της Θράκης στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με την αξιοποίηση στρατηγικών υποδομών, όπως τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.

Σημειώθηκε επίσης το ιδιαίτερο αποτύπωμα που αφήνει στην περιοχή η όξυνση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, η ειδικά επεξεργασμένη παρέμβαση αστικών επιτελείων και πρεσβειών στη μειονότητα που ζει στην περιοχή και αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα του συνολικού πληθυσμού.

Η όξυνση του Προσφυγικού και η αξιοποίηση των προσφύγων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς αναδείχτηκε ως ένα επιπλέον στοιχείο που επιταχύνει εξελίξεις και σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της περιοχής και εκτιμήθηκε θετικά η παρέμβαση της Οργάνωσης γι' αυτά τα ζητήματα, σε συνθήκες έντασης του αντικομμουνισμού και της προσπάθειας ποινικοποίησης της δράσης του Κόμματος στον Εβρο, με μηνύσεις, πρόστιμα κ.τ.λ.

Ξεχώρισε ιδιαίτερα η παρέμβαση της Οργάνωσης για τα ζητήματα της υγείας, της καταστολής, ενάντια στην επέκταση του ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, στους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες, καθώς και στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τις «πράσινες επενδύσεις» για τα κέρδη των ομίλων που εποφθαλμιούν την περιοχή.

Θετικά εκτιμήθηκαν τα βήματα που έγιναν στην παρέμβαση του Κόμματος στο εργατικό κίνημα, αλλά και στους βιοπαλαιστές αγρότες, με τη διαπίστωση ότι υπάρχουν σοβαρά περιθώρια για πιο αποφασιστικά βήματα.

Ο στόχος που μπαίνει για τη συνέχεια είναι να βελτιωθεί η δράση της Οργάνωσης σε όλους τους «δείκτες» που θέτουν οι Θέσεις της ΚΕ, πρώτα απ' όλα η ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση και αντιπαράθεση για τα οξυμένα ζητήματα που κυριαρχούν στην περιοχή και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της αστικής τάξης, των κομμάτων της και των εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση, ιμπεριαλιστικών κέντρων, αλλά και πολυποίκιλων μηχανισμών και υπηρεσιών.

Να γίνουν ουσιαστικά βήματα στη συσπείρωση δυνάμεων, στην παρέμβαση στο εργατικό κίνημα και στους βιοπαλαιστές του χωριού και της πόλης, στην κομματική οικοδόμηση. Κλειδί θεωρείται η καλύτερη εξειδίκευση της δουλειάς στη μειονότητα, στις γυναίκες και τη νεολαία της περιοχής.

Σε μια ιδιαίτερη στιγμή, αντιπρόσωπος της Συνδιάσκεψης παρέδωσε στην ΚΕ του Κόμματος πολύτιμο αρχειακό υλικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η προώθηση των στόχων της αστικής τάξης στην περιοχή απαιτεί μεγαλύτερη ικανότητα στη διαπάλη(2023-04-06 00:00:00.0)
Πιο τολμηροί, πιο στοχευμένοι στη δουλειά με τη στρατηγική μας(2023-04-05 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία για τα νέα, σύνθετα και απαιτητικά καθήκοντα(2023-04-05 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η παρέμβαση σε εργατιά και νεολαία(2013-03-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-03-05 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η απήχηση της πολιτικής του Κόμματος(1998-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ