Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
«Ατομική ευθύνη», αφού το «τείχος ανοσίας» είναι ακόμα μακριά

Η εκτίμηση ότι «πιθανώς οδηγούμαστε σε ύφεση της πανδημίας» μεταφέρθηκε στην ενημέρωση της Παρασκευής, χωρίς να ανακοινωθεί κάποιο επιπλέον μέτρο είτε για τη θωράκιση των νοσοκομείων, π.χ. στα νησιά όπου μεταφέρεται το βάρος, είτε για μέτρα προστασίας από μια πιθανή αναζωπύρωση. Και επειδή «η περιπέτεια δεν θα λήξει σύντομα», όπως ειπώθηκε, «είναι εντελώς διαφορετική η πραγματικότητα αυτό το καλοκαίρι με τη διασπορά του ιού στην κοινότητα και μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας», οπότε ως πανάκεια εμφανίστηκε και πάλι η «ατομική ευθύνη».

Την ίδια στιγμή, μεγαλώνει η ανησυχία για τη λεγόμενη «ινδική μετάλλαξη» που είναι κατά 50% πιο μεταδοτική, ενώ ήδη έχει γίνει κυρίαρχη στη Βρετανία, με ειδικούς να συστήνουν τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή της, εκφράζοντας φόβους για σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή, καταγράφηκαν 34 νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.218. Τα νέα κρούσματα είναι 1.112, εκ των οποίων τα 566 εντοπίστηκαν στην Αττική και τα 103 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής Επιδημιολόγων, από τη Δευτέρα η καραντίνα γίνεται 10ήμερη κι επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα με αρνητικό τεστ 72 ωρών από το Μαυροβούνιο. Επίσης, επιτρέπονται ξεναγήσεις σε γκρουπ 20 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους.

Για τη σπάνια παρενέργεια από το εμβόλιο της «ΑstraΖeneca» ειπώθηκε ότι αφορά κυρίως την 1η δόση και είναι υποπολλαπλάσια η πιθανότητα της εμφάνισής της στη 2η δόση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ