Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από σωματεία και φορείς

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος παίρνουν μια σειρά από εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς.

Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη οργανώνει η Πρωτοβουλία συλλόγων, σωματείων και φορέων κατά της καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στην ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας (Ανω Ηλιούπολη) του δήμου Παύλου Μελά.

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Φορέων Ενάντια στη Δυσοσμία - Ρύπανση από τα ΕΛΠΕ. Μάλιστα, καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ., στο πάρκο στη Μουσών στον Εύοσμο (πίσω από τη ΔΕΗ), προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοκινητοπορεία στους δρόμους του Κορδελιού και του Ευόσμου, κατευθυνόμενη προς το χώρο του συλλαλητηρίου.

Επίσης, στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει το Συντονιστικό Σωματείων και Φορέων Δήμου Δέλτα, που εναντιώνεται στους σχεδιασμούς για εγκατάσταση εργοστασίων καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Στη Θεσσαλία

Το Σάββατο 5 Ιούνη θα γίνουν συγκεντρώσεις στην παραλία του Βόλου και στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας στις 7 μ.μ. Στη Λάρισα, μαζικές εξορμήσεις θα γίνουν σε χωριά του δήμου Τεμπών, ενάντια στην εγκατάσταση ιδιωτικής μονάδας φωτοβολταϊκών στον λόφο Γκεντίκι, σε δασική έκταση.

Στην αιχμή των κινητοποιήσεων βρίσκεται η πάλη ενάντια στο έγκλημα της καρκινογόνου καύσης απορριμμάτων, ενάντια στα σχέδια που προβλέπουν την παράδοση των βουνοκορφών των Αγράφων σε επιχειρηματικά συμφέροντα του κλάδου των ΑΠΕ με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών. Μαζική αναμένεται να είναι και η συμμετοχή φοιτητών - μαθητών, καθώς μέχρι στιγμής έχουν πάρει αποφάσεις πλήθος φοιτητικών συλλόγων και 15μελών σχολείων.

Σε άλλες πόλεις
  • Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σάββατο 5 Ιούνη, στις 11 π.μ., προγραμματίζει συμβολική κινητοποίηση σε κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία της πόλης, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.
  • Το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων και Φορέων ενάντια στην απολιγνιτοποίηση θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το Σάββατο 5/6 στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νυμφαίο και στο Βέρμιο.
  • Σειρά από δράσεις έχει προγραμματίσει το Συντονιστικό Φορέων ενάντια στα αιολικά πάρκα στην οροσειρά της Ροδόπης. Σωματεία και μαζικοί φορείς πραγματοποιούν παρεμβάσεις ενημέρωσης σε πλατείες και πάρκα της Ξάνθης, ενώ το Σάββατο 5 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συζήτηση, στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας, στις 7.30 μ.μ. Την Κυριακή 6 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία διαμαρτυρίας στον Λειβαδίτη, με αναχώρηση από την πλατεία Ελευθερίας στις 9.30 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ