Σάββατο 5 Ιούνη 2021 - Κυριακή 6 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετούν τον σύντροφο Αποστόλη Κυριαζέλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΣ
Η ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και οι ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον χαμό του συντρόφου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΡΙΑΖΕΛΟΥ.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 5/6, στις 12 το μεσημέρι, στο Γ' Νεκροταφείο.

Οπως αναφέρουν, «ο σύντροφος Αποστόλης γεννήθηκε το 1946, στον μικρασιατικό καταυλισμό της Ελευσίνας. Παιδί φτωχής εργατικής οικογένειας, από νεαρή ηλικία πιάνει δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και το 1976 εντάσσεται στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου ανέπτυξε πλούσια δράση.

Υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργατικής τάξης μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Τον διέκριναν η μαχητικότητα, η συνέπεια, η σταθερότητα και η πίστη στα οράματα, στα ιδανικά και στην ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης.

Συνέβαλε στην υπόθεση του Κόμματος αναλαμβάνοντας διάφορες στελεχικές ευθύνες στην κομματική του ζωή, πάντα με συνέπεια, μαχητικότητα και αταλάντευτη πίστη στο Κόμμα. Πρωτοπόρος και "πανταχού παρών" στον κλάδο του και στη συνοικία της Γρηγορούσας στο Χαϊδάρι.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε αταλάντευτος αγωνιστής, παρά το γεγονός ότι τον ταλαιπώρησαν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία ξεπέρασε με μαχητικό τρόπο.

Η ζωή του όλη ήταν συνδεδεμένη με την πάλη του λαού μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και πορεύθηκε αταλάντευτα μέχρι την τελευταία του στιγμή μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ. Η ανιδιοτελής και ακούραστη προσφορά του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νεότερους κομμουνιστές.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη γυναίκα του Χριστίνα, στις κόρες του Διονυσία και Λίτσα, στις εγγονές του, στους οικείους και συντρόφους του αγαπημένου μας συντρόφου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ